הוראות הכנה
מרכיבים
לתערובת הבצל:
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות כמה שיותר קטנות
2-3 שיני שום כתושות
כפית מלח גס
פלפל שחור גרוס לתוספת צבע
לבצק:
3 כוסות קמח
200 גרם חמאה (או לשומרי כשרות 200 גרם "מחמאה")
2 ביצים
½ שקית אבקת אפייה
2 קערות
תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומנת מעט
אופן ההכנה
1. שמים בקערה את הבצל והשום , מפזרים מעל את המלח, וכובשים ביד את התערובת.
2. מפלפלים ומערבבים את תערובת הבצל.
3. מחממים תנור לחום בינוני 180°c.
4. מכניסים לקערה השניה את כל חומרי הבצק ומעבדים אותם לבצק חלק.
5. משטחים את הצק בתבנית ומפזרים מעל את תערובת הבצל.
6. חותכים את הבצק למרובעים, מעויינים או מלבנים, כטוב על לבכם.
7. מכניסים לתנור ואופים 40-45 דקות עד להזהבה.
8. מצננים, מאחסנים בצנצנת אטומה.
9. בתיאבון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון