חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חציל ממולא ("מחמאר")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המחמאר הינו מאכל מלא בחושניות של חציל ותפו"א
חציל ממולא ("מחמאר")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המחמאר הינו מאכל מלא בחושניות של חציל ותפו"א
הוראות הכנה
מרכיבים
4 יח' חצילים (מומלץ בלאדי)
ביצה + מעט מים
2 יח' תפוח אדמה, פרוסים עבה
3 שני שום
פלפל שחור
מלח
2 ביצים
אופן ההכנה
חוצים חציל, לרוחבו של ולא לאורכו, לשניים ומחלקים אותו לארבע .
מסירים בזהירות את הליבה של כל רבע ,לא לפגוע בקליפת החציל. זורים מלח על הסירות ומשאירים למנוחה.
את הפנים טובלים בביצה ומים לשם טיגון "דל" שומן.
מטגנים את תפו"א וליבת החציל עד לריכוך ולאחר מכן טוחנים יחד עם שני השום. מוספים
פלפל שחור, 2 ביצים ומלח מערבבים טוב את העיסה ומניחים בצד.
שמים שמן חדש במחבת ומחממים השמן לחום גבוה.
מניחים את הסירות הפוכות בשמן לשם סגירת השוליים ועיצובם.לאחר שלוש או ארבע דקות טיגון הופכים הסירות לשם טיגון הקליפה וריכוך בשר החציל. מרימים הסירות לשם הוצאת הנוזלים לתוך המחבת. מיד ממלאים הסירות עם מחית החציל והתפו"א. מטגנים כשש דקות - אל חשש הסירה לא ישרף כי היא עכשיו קליפה בלבד, המגנה היטב על המלית. להפוך הסירות על ידי תרווד בזהירות ולטגן עו ארבע דקות.
מגיש: anatov
מקור:
שתף את המתכון