הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כוס רוטב סויה
2 כפות זנגוויל טרי טחון
גרירה מתפוז אחד
3 שיני שום כתושות
1/4 כוס ליקר גרנד מרנייה
4 עופיונים (במשקל 400 גרם כל אחד)
4 כפות חמאה או מרגרינה
3 כפות חומץ (רצוי תפוחים)
3 כפות חרדל
1/2 כוס דבש
אופן ההכנה
1. מערבבים את מיצי ההדרים עם זנגוויל, סויה, גרירת תפוז וליקר ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
2. יוצקים מעט מהמשרה לחלל הבטן של העופיונים. יוצקים את יתרת המשרה על העופות.
3. משרים במשך שעתיים במקרר. מדי פעם הופכים את העופות.
4. מנגבים היטב את העופות (שומרים את הנוזלים). משפשפים בחמאה או מרגרינה ואופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. מדי פעם מברישים את העופות במיצים הניגרים בעת האפיה.
5. בינתיים יוצקים את המשרה לסיר קטן, מוסיפים את החומץ, הדבש, החרדל ואת יתרת הליקר. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה, עד שהרוטב מסמיך.
6.מורידים את החום בתנור ל-180, יוצקים את הרוטב על העופות וממשיכים לצלות עוד 15 דקות או עד שהעופיונים מוכנים.
מגיש:
מקור: על השולחן
שתף את המתכון