הוראות הכנה
מרכיבים
1.2 ק"ג צלעות עגל חלב ללא עצם חתוכה ל-6 מדליונים הקשורים כל אחד בחוט (לשמור על צורה אחידה)
1 שדרת צלעות טלה (12 צלעות) פרוסה לצמדים
סילאן תמרים
תערובת "ראס אל חנות"
למחית: 1 ק"ג שעועית לבנה יבשה שהושרתה במים במשך הלילה
10 מ"ל שמן כמהין
מלח ים לפי הטעם
לסלט: 1 חבילה עלי מנגולד שטופים וחתוכים לרצועות דקות
1 בצל סגול חתוך לרצועות דקות
2 שיני שום קצוצות
מעט לימון כבוש
מיץ לימון סחוט טרי
קורט כמון
מעט שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
מבשלים את השעועית במים כשעתיים וחצי, מסננים, מועכים בכלי ומעבירים דרך נפה. מתבלים בשמן הכמהין ובמלח הים (ניתן להוסיף מעט ממי הבישול).
מטגנים וסוגרים את צלעות העגל , על מחבת פסים כבדה, מספר שניות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מעסים את צלעות הטלה בסילאן ובתערובת "ראס אל חנות" וסוגרים מספר שניות על אותה מחבת. מכניסים את הבשר לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 12-15 דקות.
מקפיצים במעט שמן זית את הבצל. מוסיפים שום קצוץ ורצועות עלי מנגולד. מוסיפים את התבלינים, לימון כבוש ומיץ לימון ומסירים מהאש.
מסדרים בצלחת ההגשה תלולית של מחית שעועית ומעליה סלט מנגולד חם. מניחים ליד את הבשרים. מקשטים במעט גרגרי רימון.
מגיש:
מקור: שף איתמר כהן ממסעדת אוליב ליף
שתף את המתכון