חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


דואט צלעות עם מחית שעועית בשמן כמהין וסלט מנגולד חם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

דואט צלעות עם מחית שעועית בשמן כמהין וסלט מנגולד חם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1.2 ק"ג צלעות עגל חלב ללא עצם חתוכה ל-6 מדליונים הקשורים כל אחד בחוט (לשמור על צורה אחידה)
1 שדרת צלעות טלה (12 צלעות) פרוסה לצמדים
סילאן תמרים
תערובת "ראס אל חנות"
למחית: 1 ק"ג שעועית לבנה יבשה שהושרתה במים במשך הלילה
10 מ"ל שמן כמהין
מלח ים לפי הטעם
לסלט: 1 חבילה עלי מנגולד שטופים וחתוכים לרצועות דקות
1 בצל סגול חתוך לרצועות דקות
2 שיני שום קצוצות
מעט לימון כבוש
מיץ לימון סחוט טרי
קורט כמון
מעט שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
מבשלים את השעועית במים כשעתיים וחצי, מסננים, מועכים בכלי ומעבירים דרך נפה. מתבלים בשמן הכמהין ובמלח הים (ניתן להוסיף מעט ממי הבישול).
מטגנים וסוגרים את צלעות העגל , על מחבת פסים כבדה, מספר שניות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מעסים את צלעות הטלה בסילאן ובתערובת "ראס אל חנות" וסוגרים מספר שניות על אותה מחבת. מכניסים את הבשר לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 12-15 דקות.
מקפיצים במעט שמן זית את הבצל. מוסיפים שום קצוץ ורצועות עלי מנגולד. מוסיפים את התבלינים, לימון כבוש ומיץ לימון ומסירים מהאש.
מסדרים בצלחת ההגשה תלולית של מחית שעועית ומעליה סלט מנגולד חם. מניחים ליד את הבשרים. מקשטים במעט גרגרי רימון.
מגיש: dylam
מקור: שף איתמר כהן ממסעדת אוליב ליף
שתף את המתכון