הוראות הכנה
מרכיבים
½ בשר טחון בקר עם טלה ללא שומן טחון גס
1 בצל פרוס דק דק
¾ ק"ג אורז לבן שטוף היטב מספר פעמים.
½ כוס פטרוזליה קצוצה דק דק
½ שקית צנוברים (לא חייב)
3-4 כפות בהרת (תערובת תבלינים מוכנה ניתן לקניה בכל חנות תבלינים או סופר)
3-4 אבקת מרק בטעם עוף
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
לרוטב:
3-4 כפות שמן זית
פפריקה מתוקה
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
כוס מיץ לימון טרי או אבקת מלח לימון
1 קופסא רסק עגבניות בנונית
מים
15-20 קישואים שטופים היטב עם הקליפה
אופן ההכנה
לנקות היטב את הקישואים להוריד את העוקץ ולהוציא את תוכן הקישואים בעדינות (יש מכשירים
מיוחדים לכך בחנויות)
לערבב את כל התערובת של הבשר האורז ותבלינים בקערה
להכניס לסיר רחב את כל מרכיבי הרוטב עם מים כחצי מהסיר ולבשל על אש קטנה לאחר הרתיחה
בינתיים למלאה את הקישואים בתערובת הבשר (לדחוס בעדינות כמה שאפשר לתוך הקישואים)
להניח את הקישואים בתוך הסיר עם הרוטב ולהמשיך לבשר עוד כ-¾ שעה עד שהאורז
יוצא רך ומוכן לאכילה.
מדי פעם לבדוק שיש מספיק נוזלים בסיר במידת הצורך להוסיף מים רותחים.
אם נשארה תערובת של הבשר אפשר למלא עם ירק אחר כמו פלפל אדום או עגבניה
או בצל ולהניח בסיר ליד הקישואים.
מגיש:
מקור: ערבי
שתף את המתכון