הוראות הכנה
מרכיבים
לבקש מהקצב :
1 דג קרפיון פרוס לפרוסות בגודל חצי אצבע .
2 דגים קרפיון לבקש לטחון אותם עם העור ללא עמוד השדרה (אפשר לטחון לבד. העבודה יותר
גדולה וצריך מטחנה חשמלית ממש טובה)
לשמור על הראשים ועמוד השדרה.
לבקש גם את הביצים והחלב של הדג
לקציצות דג:
הבשר הטחון של הדג
1 בצל
2 גזרים
4 ביצים קשות
4 פרוסות חלה רטובות וסחוטות
2 ביצים טריות
פלפל לבן, מלח.
פרורי מצה או לחם לפי הצורך
½ כוס סוכר (אפשר להוסיף או להוריד לפי הטעם)
לרוטב:
עצמות הדג ,הביצים והחלב
½ כוס סוכר לבן
מלח,פלפל לבן
6-7 גזרים גדולים קלופים פרוסים לפרוסות
2 בצלים פרוסים לטבעות
מים לפי הצורך
אופן ההכנה
מתחילים ברוטב:
מכניסים לסיר גדול ורחב את כל המרכיבים כולל מים עד ¾ מהסיר ומתחיל להרתיח
ואחר כך ממשיכים על אש בינונית.
הקציצות:
לטחון שוב את תערובת הדג עם הבצל, הגזר, החלה והביצים הקשות (טוחנים שוב את תערובת
הדג שלא נרגיש את עצמות הדג)
להוסיף את התבלינים והביצים הטריות , לערבב.
במידה הצורך להוסיף למירקם קצת פרורי מצה או לחם עד שאפשר להכין קציצות מהתערובת
אבל לא לשים יותר מדי שלא יצאו קציצות קשות מדי.
לקחת את הראשים של הדג ולמלא בהם מהתערובת להניח בסיר עם הרוטב ,לקחת את פרוסות
למלא את חלל של פרוסת הדג בתערובת ולהחליק משני הצדדים, שיצאו בגובה הפרוסה ולא יבלוט החוצה.
להניח בתוך הסיר ליד הראשים .
להכין קציצות בגודל כף היד, משאר התערובת, ולהכניס אותן לתוך הסיר בעדינות מעל הכל.
לבדוק שיש מספיק מים שיכסו את הקציצות ולהמשיך לבשל עוד כשעתיים עד שלוש על
אש קטנה עם סיר מכוסה חלקית
לבדוק שיש מים בסיר לפחות חצי מהסיר.
לטעום ולשפר את ציר הדגים .
קציצות הדג מתנפחות קצת בבישול כך שלא להעמיס את הקציצות עד סוף הסיר (אפשר
לבשל ב-2 סירים )
בסוף הבישול להוציא את הדגים והקציצות מהסיר על צלחות הגשה (כל קציצה לחוד) לשים
על כל דג וקציצה פרוסה של גזר ולחכות שיתקרר לכסות בניילון נצמד או קופסה גדולה
ולהכניס למקרר.
הרוטב שנשאר בסיר : להוציא עד כמה שאפשר את השדרה של הדג להשאיר את השאר.
לצקת לצנצנת עם מכסה לקרר ולהכניס למקרר.
להגיש את הדג עם חזרת וקצת מהרוטב
מגיש:
מקור: אשכנזי
שתף את המתכון