חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


דגים ממולאים מקרפיון ("גפילטע פיש")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"גפילט פיש" - דגים ממולאים או קציצות דגים brהגרסה כאן היא של הסבתא שלי שהגיע מוורשה ושם אכלו רק דג מתוק עם חזרת חריפה brעד היום אנחנו נוהגים בבית לאכול דג מתוק, מתוק עם חזרת ביתית חריפה. brמבצי הדג מכינים איקרה
דגים ממולאים מקרפיון ("גפילטע פיש")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"גפילט פיש" - דגים ממולאים או קציצות דגים brהגרסה כאן היא של הסבתא שלי שהגיע מוורשה ושם אכלו רק דג מתוק עם חזרת חריפה brעד היום אנחנו נוהגים בבית לאכול דג מתוק, מתוק עם חזרת ביתית חריפה. brמבצי הדג מכינים איקרה
הוראות הכנה
מרכיבים
לבקש מהקצב :
1 דג קרפיון פרוס לפרוסות בגודל חצי אצבע .
2 דגים קרפיון לבקש לטחון אותם עם העור ללא עמוד השדרה (אפשר לטחון לבד. העבודה יותר
גדולה וצריך מטחנה חשמלית ממש טובה)
לשמור על הראשים ועמוד השדרה.
לבקש גם את הביצים והחלב של הדג
לקציצות דג:
הבשר הטחון של הדג
1 בצל
2 גזרים
4 ביצים קשות
4 פרוסות חלה רטובות וסחוטות
2 ביצים טריות
פלפל לבן, מלח.
פרורי מצה או לחם לפי הצורך
½ כוס סוכר (אפשר להוסיף או להוריד לפי הטעם)
לרוטב:
עצמות הדג ,הביצים והחלב
½ כוס סוכר לבן
מלח,פלפל לבן
6-7 גזרים גדולים קלופים פרוסים לפרוסות
2 בצלים פרוסים לטבעות
מים לפי הצורך
אופן ההכנה
מתחילים ברוטב:
מכניסים לסיר גדול ורחב את כל המרכיבים כולל מים עד ¾ מהסיר ומתחיל להרתיח
ואחר כך ממשיכים על אש בינונית.
הקציצות:
לטחון שוב את תערובת הדג עם הבצל, הגזר, החלה והביצים הקשות (טוחנים שוב את תערובת
הדג שלא נרגיש את עצמות הדג)
להוסיף את התבלינים והביצים הטריות , לערבב.
במידה הצורך להוסיף למירקם קצת פרורי מצה או לחם עד שאפשר להכין קציצות מהתערובת
אבל לא לשים יותר מדי שלא יצאו קציצות קשות מדי.
לקחת את הראשים של הדג ולמלא בהם מהתערובת להניח בסיר עם הרוטב ,לקחת את פרוסות
למלא את חלל של פרוסת הדג בתערובת ולהחליק משני הצדדים, שיצאו בגובה הפרוסה ולא יבלוט החוצה.
להניח בתוך הסיר ליד הראשים .
להכין קציצות בגודל כף היד, משאר התערובת, ולהכניס אותן לתוך הסיר בעדינות מעל הכל.
לבדוק שיש מספיק מים שיכסו את הקציצות ולהמשיך לבשל עוד כשעתיים עד שלוש על
אש קטנה עם סיר מכוסה חלקית
לבדוק שיש מים בסיר לפחות חצי מהסיר.
לטעום ולשפר את ציר הדגים .
קציצות הדג מתנפחות קצת בבישול כך שלא להעמיס את הקציצות עד סוף הסיר (אפשר
לבשל ב-2 סירים )
בסוף הבישול להוציא את הדגים והקציצות מהסיר על צלחות הגשה (כל קציצה לחוד) לשים
על כל דג וקציצה פרוסה של גזר ולחכות שיתקרר לכסות בניילון נצמד או קופסה גדולה
ולהכניס למקרר.
הרוטב שנשאר בסיר : להוציא עד כמה שאפשר את השדרה של הדג להשאיר את השאר.
לצקת לצנצנת עם מכסה לקרר ולהכניס למקרר.
להגיש את הדג עם חזרת וקצת מהרוטב
מגיש: shoshig
מקור: אשכנזי
שתף את המתכון