חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק כבש ביוגורט עם אורז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

נהוג להגיש את המרק ולידו אורז עשיר בירקות שורש בחתונות בכפרים.
מרק כבש ביוגורט עם אורז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

נהוג להגיש את המרק ולידו אורז עשיר בירקות שורש בחתונות בכפרים.
הוראות הכנה
מרכיבים
לאורז:
1 ק"ג אורז פרסי שטוף היטב
¼ ק"ג בשר כבש או בקר טחון גס
3 גזרים מקולפים ופרוסים לעיגולים
3 תפו"א קלופים ופרוסים לעיגולים
1 בצל גדול פרוס לעיגולים
1-2 חצילים קלופים פרוסים לעיגולים
בהרת,פלפל שחור,מלח.
שמן זית לטיגון
מים מהמרק המתבשל + מי ברז רגילים לכיסוי האורז ועוד כ-2 כוסות
למרק:
1-2 ק"ג בשר כבש עם עצמות מפורק לקוביות גדולות (אפשר לערבב עם עגל)
2 גזרים נקיים שלמים
1 בצל מקולף שלם
2-3 שיני שום
3 כפות אבקת מרק בטעם עוף
מלח פלפל שחור
מים
ליוגורט:
2 כוסות יוגורט 4% או 7%
4-5 כפות קמח לבן רגיל
אופן ההכנה
המרק:
להכניס לסיר את כל המרכיבים של המרק (בלי היוגורט והקמח)
להוסיף מים עד ¾ מגובה הסיר ולבשל עד להרתחה ,לאחר מכן להמשיך לבשל על אש קטנה
מכוסה חלקית.
בינתיים להכין את האורז:
לטגן במחבת את הירקות לפי הסדר (לא לערבב) לטגן את החצילים לפני הגזר והבצל.
טיגון עד שישחימו קלות לא יותר מידי. לשים כל קבוצה של ירק בנפרד.
לטגן את הבשר הטחון בקצת שמן ולפורר אותו עם כף עץ בתוך המחבת להוסיף את הבהרת
וגרגרי הצנובר ולטגן תוך כדי ערבוב עד שהבשר עשוי.
להכניס קצת שמן לסיר עם תחתית כפולה ולטגן את האורז עד שהגרגרים יהיו שקופים לערבב
כל זמן הטיגון.
להוציא את האורז מהסיר.
להכניס לסיר 1/3 מהאורז לשים ½ מהירקות להוסיף עוד 1/3 אורז לישר את האורז
ואז לשים את החצי השני של הירקות ומעל את שארית האורז לישר את האורז עם כף.
להוציא מהמרק רק נוזלים, 2 כוסות להוסיף את התבלינים לערבב ולשפוך על האורז
להוסיף עוד מים עד כיסוי האורז ועוד כ-10 ס"מ מים מעל האורז.
לשים על הגז על להבה גבוהה כשהמים רותחים ומתחילים לבעבע בתוך האורז להוסיף
את הבשר הטחון.
לכסות ולהקטין את האש ללהבה הכי קטנה בגז לכסות עם ניר כסף ומעל לשים את המכסה.
לבשל כ-20 דקות ולא לפתוח את הסיר להשאיר עוד כחצי שעה סגור.
בינתיים לבדוק את המרק במידה וצריך להוסיף מים רותחים או תבלינים.
לאחר שהבשר יורד מהעצם מוציאים את הירקות ומשאירים רק את הבשר והמרק
מוסיפים את היוגורט כך:
בקערה מערבבים את היוגורט עם הקמח היטב, לוקחים מסננת גדולה מעל המרק
שופכים את היוגורט לתוך המרק תוך סינון דרך המסננת לאחר מכן מערבבים היטב
את המרק עם היוגורט מבשלים כ-5 דקות וזהו.
המרק מוכן לאכילה.
מגישים לכל אחד צלחת עם מרק ובשר וליד קערה של האורז. יוצקים כל פעם קצת מהמרק על האורז ואוכלים.
מגיש: shoshig
מקור: ערבי בדויי
שתף את המתכון