הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם מחמאה (אני מעדיפה חמאה)
כוס סוכר
כף סוכר וניל
4 ביצים
½1 כוסות קמח
¼ כוס קקאו
2 כפיות קפה נמס
2 כפיות ליקר (האהוב עליכם)
100 גרם שוקולד מריר איכותי
אופן ההכנה
1. שמים את המחמאה/ חמאה בקערת מערבל המתאימה לשימוש במיקרוגל
וממיסים במיקרוגל במשך 2 דקות בעוצמה של 50%
2. מוסיפים למרגרינה את הסוכר וסוכר הווניל ומקציפים במהירות
מקסימאלית במשך מספר שניות, מוסיפים ביצה אחר ביצה תוך כדי
הקצפה.
3. ממיסים את השוקולד במיקרוגל, במשך 2 דקות בעוצמה של 50%,
אפשר להמיסו על הנייר הלבן של עטיפת השוקולד, או על נייר אפייה
(פרגמנט) אך בשום אופן לא על רדיד אלומיניום, מוסיפים אותו
למחמאה/חמאה תוך כדי הקצפה.
4. בכלי נפרד, מערבבים היטב את כל החומרים היבשים.
5. מפעילים את המערבל במהירות מינימאלית, ומוסיפים לסירוגין את
הליקר והחומרים היבשים. ממשיכים לערבל רק עד שכל החומרים
התערבבו. פעולה ממושכת מדי עלולה לפגום בטעמה של העוגה.
6. מורחים במחמאה/חמאה תבנית בעלת ארובה בקוטר 23 ס"מ המתאימה
למיקרוגל ובוזקים מעט פירורי לחם. מעבירים את תערובת העוגה לתוך
תבנית האפייה. מכסים עם נייר פרגמנט או מגבת מטבח ללא צבע.
7. אופים את העוגה במשך 8-10 דקות. אם העוגה עדיין לא מוכנה, אופים
עוד 1-2 דקות.
8. בתאבון
מגיש:
מקור: עמ' 122 בספר אב במיקרוגל מאת עפרה ואסנת קצנק, בהוצאת רות סירקיס www.sirkis.co.il
שתף את המתכון