הוראות הכנה
מרכיבים
לכדורי הבשר:
½ ק"ג בשר עוף טחון (פרגיות )
¼ ק"ג קמח חומוס לקניה בחנויות טבע או חנויות לתבלינים
1 בצל לבן מגורד דק בפומפיה
1 כף אבקת מרק בטעם עוף ללא חומרים משמרים
½ כף כורכום
מלח,פלפל שחור.
למרק:
כ-½ ק"ג גרונות של עוף עם החזות נקיים מגידים וכו
2 לימונים פרסים יבשים
2-3 כפות אבקת חוויג' למרק
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
שורש כרפס נקי פרוס לפרוסות דקות
2-3 שיני שום קלופים חצויים לשניים
זר קשור של כוסברה ופטרוזליה
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
קצת שמן זית
מים
אופן ההכנה
להכנת המרק: בסיר גדול וגבוה כ-5 ליטר לפחות, לחמם את השמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שיהיה שקוף. להוסיף את הגרונות עוף לערבב כמה דקות . להוסיף את שאר המרכיבים של המרק עם מים עד ¾ מגובה הסיר.
לבשל על אש גבוה עד לרתיחה ואז להכניס את הכופתאות. להמשיך לבשל על אש קטנה
כשעה. לבדוק שישארו מים כ ¾ מגובה הסיר. אם חסרים מים, אפשר להוסיף מים חמים .
לכופתאות:
לערבב את כל המרכיבים להכניס למקרר לכ ¼ שעה.
ליצור כדורים בגודל פינג פונג לפחות (צריכים לצאת כדורים גדולים) ולהכניס אותם
למרק אחד, אחד - בזהירות .
להגשה: להוציא את זר הכוסברה והלימון היבש מהמרק ולהגיש בכל צלחת גם גרון וגם כופתאות עם צלחת אורז ליד.
להגיש חם.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון