הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר מתאים לבישול ארוך
1/2 ק"ג עצמות בקר.
2-3 סלק מקולף חתוך לקוביות קטנות
3-4 גזרים נקים פרוסים לעגולים דקים
1/2 כרוב לבן פרוס דק
1 ראש כרפס נקי פרוס דק
2 לפת נקיה קלופה חתוכה לקוביות 1 ס"מ
1 בצל לבן קצוץ דק
3-4 תפו"א לבן קלופים חתוכים לקוביות כ-1 ס"מ
1 קופסא כרוב חמוץ ללא הנוזלים
חומץ לפי הטעם
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
3 עלי דפנה
4-5 גרגרי פלפל אנגלי
2-3 שיני שום קלופים
קצת שמן קנולה
מים רותחים בכמות לפי גודל הסיר.
להגשה: שמנת חמוצה של פעם .
אופן ההכנה
לטגן את הבצל בשמןלשקיפות להוסיף את הבשר והעצמות לטגן מכל הצדדים עד שהבשר יחליף צבע
להוסיף את כל הירקות ללא הכרוב החמוץ לאידוי עם הבשר תוך כדי ערבוב
להוסיף את את המים הרותחים (בעת ההכנות להרתיח סיר עם מים ליד הסיר המיועד למרק)
והכרוב החמוץ והתבלינים לערבב ולהרתיח את המרק.
לאחר הרתיחה לטעום ולהוסיף חומץ הדרים לפי הטעם האישי.
לבשל את המרק עד שהבשר רך ומוכן לאכילה.
להגיש צלחת עמוקה של מרק חם עם קצת בשר בכל צלחת וירקות ולהוסיף כף או שניים
של שמנת חמוצה באמצע המרק (אפשר להגיש את השמנת החמוצה בנפרד)
אפשר להוסיף קצת שמיר קצוץ טרי
מגיש:
מקור: רוסי /פולני
שתף את המתכון