הוראות הכנה
מרכיבים
שכבה ראשונה:
5 תפו"א קלופים ומגורדים בדיסק של הציפס במעבד מזון (אצבעות), או במגרדת גסה.
כ-¼ כוס שמן זית
1/4 כוס קמח
2 ביצים
מלח ופלפל שחור
שכבה שניה:
1 ק"ג בשר כבש טרי טחון או עגל ללא הרבה שומן אפשר חצי מכל סוג
כוס עלי פטרוזליה קצוצה דק
2 ביצים טריות
3-4 שיניי שום קצוץ דק
1 בצל סגול או לבן קצוץ דק
3 פרוסות לחם שרויות במים או פרורי לחם כ1/2 כוס
½ כפית אבקת סודה לשתיה מעורבב עם כ-1/4 כוס מי ברז
2 כפות אבקת בהרת (עשוי מגרגרי כוסברה,כמון,פלפל אנגלי,אגוז מוסקט,הל).
פלפל שחור ומלח לפי הטעם.
1-2 כפות שמן זית.
שכבה שלישית:
4-5 עגבניות אדומות יפות פרוס לפרוסות עגולות
ענף רוזמרין ' צנוברים (לא חובה).
אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בנוני גבוה.
שלב א:
לשמן בשמן זית , תבנית אפיה מלבנית או מרובעת מפיירקס.
לערבב את תפו"א עם המלח הביצים והקמח וה שמן הזית הנותר. לשפוך לתבנית ולאפות כ30- עד שישחים קלות.
(אפשר להכניס את תפו"א ,לפני האפיה לשקית ניילון סגורה היטב למקפיא ל-20 דקות ואז
זה יקצר את זמן האפיה וגם יעשה אותם בטעם של ציפס)
שלב ב:
לערבב את הבשר עם כל המרכיבים (לסחוט היטב את הלחם ולפורר) להוציא את התבנית
עם תפו"א מהתנור ולשטח את הבשר מעל. לקחת מזלג וליישר את הבשר בתבנית לעשות
צורות עם המזלג לאורך התבנית.
לקחת את העגבניות ולהניח פרוסות אחת ליד השניה רק שכבה אחת לאורך כל התבנית.
עם סכין לסמן גס מנות מרובעות מסביב לכל עגבניה (להגיע עם הסכין דרך הבשר עד לתפו"א.
אפשר להניח רוזמרין ליד התבנית או מעל העגבניות נותן ריח וטעם משגע.
להכניס לתנור לחום בנוני להמשך אפיה עוד כ-½ שעה עד שהבשר משחים קלות .לפזר
צנוברים ולהכניס לעוד 5 דקות .
להוציא מהתנור לחכות כ-10 דקות ואז לפרוס למנות שסומנו קודם . להוציא את הרוזמרין.
להגיש חם עם סלט ירוק.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון