הוראות הכנה
מרכיבים
תערובת הבשר:
½ ק"ג בשר עגל
½ ק"ג בשר כבש ללא שומן
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כוס פטרוזליה קצוצה דק (רק העלים)
100 גרם צנובר
1 כף בהרת
1 כפית מלח
½ כוס שמן זית
רוטב עגבניות:
200 גר רסק עגבניות בערך כוס
1 כוס מים.
1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה אפשר לערבב
3-4 עגבניות אדומות פרוסות לעיגולים
רוטב טחינה:
להכין טחינה לפי הוראות היצרן להוסיף טיפה יותר מים לדילול.
אפשר לקנות טחינה מוכנה ולדלל אותה.
100 גרם צנוברים .
אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בנוני
לערבב את הבשר עם כל המרכיבים ללא השמן
משמנים את התבנית (תבניות שטוחות עגולות - אפשר מנות אישיות או אחת גדולה) עם חצי
מכמות השמן לשטח את הבשר בתבנית ולשמן את הבשר מכל הצדדים גם מלמעלה.
אפשרות אחת:
מדללים את המים עם רסק העגבניות והפפריקה ושופכים מעל הבשר.
פרוסים את העגבניות ומסדרים בשורות מעל הרסק עגבניות
אופים בתנור כחצי שעה. תלוי בתנור.
בנתיים מטגנים את גרגרי הצנובר בקצת שמן מערבבים כל הזמן שלא ישרפו.
ומניחים בצד.
מוציאים את התבנית מהתנור חותכים לריבועים מפזרים צנובר ומגישים מיד
אפשרות שניה: רוטב טחינה לשפוך על הבשר ולאפות כ-20 דקות בתנור
אפשרות שלישית:
לאפות את הבשר כמו שהוא רק עם פרוסות עגבניה 5 דקות לפני תום האפיה להוסיף ביצים טריות (לפי מספר הסועדים) לשבור כמו ביצי עין.
להוציא מהתנור כשהביצה מוכנה לאכילה.
להניח פרוסות עגבניה
מגיש:
מקור: ערבי
שתף את המתכון