הוראות הכנה
מרכיבים
8 כרעים של עוף עם העור ללא עצמות (לבקש מהקצב לפתוח אותם כמו שניצל עבה ללא עצמות)
1 כף בהרת
½ כפית מלח
צלוחית קטנה שמן זית
למילוי:
½ בשר כבש טרי טחון גס או קצוץ דק
2 כוס אורז שטוף
50 גרם צנובר
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כף בהרת
מלח
½ כוס שמן זית לטיגון
נייר כסף .
אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני
להניח את חלקי העוף בקערה גדולה לערבב את השמן עם התבלינים ולמרוח אותו על
העוף משני צדדיו להניח בצד, מכוסה.
לשטוף את האורז היטב ולהשרות את האורז כ-20 דקות. לסנן ולייבש את האורז
לחמם את השמן בסיר רחב.
לטגן את הצנובר ולהוציא מהשמן לנייר סופג
באותו השמן לטגן את הבשר עד שיזהיב ולהוציא לקערה.
לטגן באותו השמן את האורז תוך כדי ערבוב עד שיצא שקוף.
לערבב את הבשר עם האורז הצנובר והתבלינים לטעום ולשפר את הטעם.
לחתוך 8 מלבנים של נייר כסף שיכילו את גודל העוף ועוד כ-20 ס"מ מכל צד .
להניח על פיסת נייר אחת באמצע אחת מהכרעיים כשהעור כלפי מטה ( נוגע בנייר)
לחלק את תערובת הבשר לפי כמות המנות. להניח בצד אחד של העוף ולגלגל כמו רולדה
לאטום את הגליל עם נייר הכסף .
להניח בתבנית אפיה את כל הגלילים להוסיף ¼ מהתבנית במים ולאפות. כשיעלמו המים
לבדוק עם קיסם את העוף במידה והקיסם נכנס בקלות העוף מוכן (אפשר לפתוח אחת
מהעטיפות ולבדוק.
מגיש:
מקור: ערבי
שתף את המתכון