מעדן פנקייק מתוק , עבה ורך עתיק יומין, שהערבים אוכלים במהלך חודש הרמדאן brבארוחות פאר עשירות, המציינות את סוף הצום. brבמהלך חודש זה נמכר בצק ה"עטאייף" המוכן במאפיות , ובבית ממלאים אותו באגוזים br או גבינת עיזים (לא מלוחה) עם סוכר וקינמון. brההכנה קלה , ללא טיגון ועם מעט מאד שומן. brמטגנים או אופים אותם, ובעודם חמים יוצקים מעליהם סירופ קר בניחוח מי פריחת ההדרים. br
|
|
מעדן פנקייק מתוק , עבה ורך עתיק יומין, שהערבים אוכלים במהלך חודש הרמדאן brבארוחות פאר עשירות, המציינות את סוף הצום. brבמהלך חודש זה נמכר בצק ה"עטאייף" המוכן במאפיות , ובבית ממלאים אותו באגוזים br או גבינת עיזים (לא מלוחה) עם סוכר וקינמון. brההכנה קלה , ללא טיגון ועם מעט מאד שומן. brמטגנים או אופים אותם, ובעודם חמים יוצקים מעליהם סירופ קר בניחוח מי פריחת ההדרים. br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לסירופ:
3 כוסות (600 גרם) סוכר
2 כוסות (500 מ"ל) מים
1 כפית מיץ לימון טרי
1 כף מי פריחת הדרים "מזהר" (בחנויות טבע)
החומרים למלית:
3 כוסות (300 גרם) אגוזי המלך, קצוצים דק
4 כפות (60 גרם) סוכר
¼1 כפיות קינמון
החומרים לבצק: (22-24 יחידות):
2 כוסות (280 גרם) קמח
½2 כוסות (625 מ"ל) מים
½2 כפיות (8 גרם) שמרים יבשים
½ כפית אבקת אפייה
1 כפית סוכר
¼ כפית מלח
החומרים להרכבה:
75-100 גרם חמאה רכה
הכלים:
מחבת טפלון לא משומנת
תבנית אפייה שטוחה , מרופדת בנייר אפייה.
אופן ההכנה
אופן הכנת הסירופ:
1. שמים את הסוכר והמים בסיר בינוני על אש בינונית ,
מביאים לרתיחה , תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס.
כאשר הסירופ רותח , מוסיפים את מיץ הלימון, מנמיכים את הלהבה
ומרתיחים ברתיחה נמוכה עוד כ-20 דקות או יותר , ללא ערבוב,
עד לדרגת סמיכות המצפה את הכף בקלילות.
מצננים צינון מלא בצד, ואז מוסיפים את מי פריחת ההדרים.
אופן הכנת המלית:
2. מערבבים את כל חמרי המלית בקערה בינונית , לתערובת אחידה.
אופן הכנת הבצק:
3. מערבבים את כל חומרי הבצק , בקערה גדולה, בעזרת מטריפה עד לקבלת
תערובת נוזלית חלקה לגמרי ללא גושים.
מכסים ביריעת ניילון ומשהים בטמפרטורת החדר כ-שעה, או עד שהבצק
מכפיל את נפחו ונראה מבעבע. טורפים היטב שוב במטריפה כ-1-2 דקות עד שהבועות נעלמות והתערובת חוזרת להיות חלקה ואחידה.
4. מחממים מחבת טפלון על להבה בינונית, ללא תוספת שמן. מעבירים את התערובת לכלי עם משפך, ויוצקים כל פעם כ-1/8 כוס מהתערובת למחבת לעיצוב עיגול עבה בקוטר כ-10 ס"מ (ה"עטאייף" צריכים להיות מעט שמנמנים, אבל אם הבצק עבה מדי לטעמכם, ניתן להוסיף מעט מים ולערבב שוב). התערובת לא מתפשטת הרבה ויש להטות את המחבת לעיצוב העיגול. מטגנים כל פעם רק עיגול אחד, מצד אחד (הצד השני חייב להישאר לח כדי שהשוליים ידבקו זה לזה). כשהצד העליון נראה יבש עם בועות ספוגיות והצד התחתון זהוב וניתק בקלות מן המחבת, מסירים,ע"י מרית שטוחה ומניחים על צלחת הגשה גדולה.
ממשיכים להכין כך את שאר ה"עטאייף", בכל פעם יחידה אחת. מנמיכים את הלהבה אם הצד התחתון משחים מדי לפני שהצד העליון מוכן. מניחים על צלחת כל יחידה בנפרד מהאחרות (לא מערימים אותן חמות אחת על השנייה כדי שלא ידבקו) ומצננים. הבצק מתרכך עם הצינון. צריך למלא את ה"עטאייף" זמן קצר לאחר הצינון כל זמן שהבצק לח ושוליו ידבקו יחד (אפשר להקפיא רק כאשר הם כבר ממולאים).
אופן ההרכבה:
5. מחממים את תנור האפייה ל-180°c .
6. שמים "עטאייף" אחד על היד (צד לא מטוגן כלפי מעלה) שמים כ- 2 כפיות מלית באמצע
ומרימים את 2 צדדי העגול כלפי מעלה וסוגרים בצביטה הדוקה, קודם במרכז ואח"כ מסביב
(הבצק נדבק לבד) לצורת סהרון.
7. מורחים מעט חמאה על צדו העליון של כל "עטאייף" בסכין קטנה , מניחים על התבנית ואופים כ-10 דקות, עד שהם פריכים וזהובים . מניחים 2-3 "עטאייף" על צלחת ההגשה, יוצקים מעל סירופ בטמפרטורת החדר ומגישים חם.
מגיש:
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון