הוראות הכנה
מרכיבים
6-8 צלעות מעושנות
1 בצל גדול סגול קצוץ דק
1 ראש שום או יותר כתוש
2 קופסאות שעועית אפויה או שעועית קפואה מבושלת.
1 רסק עגבניות 400 גר
1 בקבוק בירה לבנה מכל סוג שהוא
צילי חריף טחון גס
מלח
פפריקה
2-4 צ'ומה חריפה (לפי הטעם האישי)
3 עלי דפנה
אבקת גרגרי פלפל אנגלי
¼ כוס שמן זית.
תפו"א "דזירה" לכל סועד תפו"א אחד גדול או שניים בנוניים
שמן לטיגון
אופן ההכנה
לפרק את הצלעות למנות (אפשר לערבב כמה סוגים מהבשר)
לחמם סיר רחב עם קצת שמן זית להכניס את הבשר ולטגן קלות להוסיף את הבצל ולהמשיך לערבב
עד שהבצל יצהיב קלות. להוסיף את השעועית ורסק העגבניות ואת כל התבלינים והשום לערבב
ולהכניס את הבירה לערבב .להמשיך לבשל על אש קטנה עם מכסה מדי פעם לערבב.
לטעום להוסיף חריף לפי הטעם האישי.
בינתיים לחמם את השמן במחבת. לקלף תפו"א לחתוך לפלחים ולטגן בשמן החם. להוציא
ולהכניס לסיר עם הבשר מלמעלה לבשל עוד 10 דקות ולהגיש.
הגשה עם סלט חסה או כרוב .לטגן טבעות בצל בשמן עמוק .
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון