הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג תרד טרי או 400 גרם תרד עלים קפוא.
250 גרם גבינת "ריקוטה"
2 ביצים
50 גרם גבינת "פרמזן" מגורדת
6 כפות קמח
מלח, פלפל
קורט אגוז מוסקט
50 גרם חמאה מותכת
אופן ההכנה
1 שוטפים את התרד ומבשלים עד שמתרכך, בערך 4 דקות. תרד קפוא מבשלים במים עד שמפשיר לחלוטין, מצננים וסוחטים היטב עד שהתרד כמעט יבש. קוצצים דק.
2. מניחים את התרד בקערה ומוסיפים לו את גבינת ה"ריקוטה", הביצים, חצי מכמות ה"פרמזן", 4 כפות מהקמח, החמאה המותכת והתבלינים. מערבבים היטב ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
3. מניחים את הקמח שנותר בצלחת. מרתיחים 3 ליטרים מים. צרים מן התערובת כ-20 כופתאות בגודל ביצים קטנות. טובלים אותן בקמח , מנערים מעט ומחליקים למים הרותחים.
4. מבשלים 5 כופתאות בכל פעם . הן תשקענה תחילה במים ותצופנה עליהם תוך דקה אחת. מבשלים 5 דקות ומוציאים בכף מחוררת. מניחים על מגבות נייר.
מגיש:
מקור: רותי קינן ידיעות אחרונות
שתף את המתכון