הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים בגודל בינוני חתוכים בעובי של 1 ס"מ לעיגולים או לחצאי עיגולים
שמן לטיגון
חומרים לרוטב:
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
1 כף חומץ
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
3-4 שיני שום כתושות
¼ גמבה אדומה או פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות מאוד (ממש קצוץ)
¼ כוס מיץ לימון (אפשר טרי או משומר)
¼ כפית סוכר
1 כפית כמון טחון
אופן ההכנה
מטגנים את החצילים ומוציאים לנייר סופג על מנת לספוג עודפי שומן מיותרים, מצננים. בינתיים מכינים את הרוטב.
הכנת הרוטב:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים ומשאירים בצד ל- 10 דקות.
מסדרים בכלי אחסון, בתחתית שכבה אחת של חצילים, מעל מפזרים בעזרת כפית חלק מהרוטב, מעל מסדרים שוב שכבת חצילים ומעל שוב רוטב וחוזר חלילה עד שנגמר הכל, מנערים מעט את הכלי על מנת לוודא שכל החצילים ספגו מהרוטב ויש להניח במקרר לפחות כשעה לפני ההגשה לספיגת טעמים.
מגיש:
מקור: סבתי זל
שתף את המתכון