הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים בגודל בינוני
2 גמבות אדומות או פלפלים אדומים
3-4 שיני שום כתוש
1 כפית חומץ
1 כף מיץ לימון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
¼ כוס שמן קנולה
אופן ההכנה
מניחים על מגש של תנור, מרופד בנייר אפיה, את החצילים, הפלפלים או הגמבות וצולים בתנור בחום של 200°c . מצננים מעט, חוצים את החצילים ל- 2 ובעזרת כף מרוקנים את התוכן של החציל, כמו כן מקלפים את הפלפלים. קוצצים יחד, על קרש חיתוך, את בשר החציל ואת הפלפלים הקלופים. ממש קצוץ עד לקבלת מעין מחית גסה, מעבירים לקערה, מוסיפים את המרכיבים מלבד השמן ומערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך ורק אז מוסיפים את השמן, מערבבים, רצוי להשאיר במקרר לשעה לפני ההגשה.
מגיש:
מקור: סבתי זל
שתף את המתכון