חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט תפו"א קצת אחר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

יום אחד הודיעה המשפחה שלא עוד סלט תפוחי אדמה מסורתי עם מיונז אפונה וגזר ושאר הרכיבים הידועים בכינוסים משפחת רעייתי. עם זאת, אי אפשר להשליך מסורת רבת שנים של הגשת סלט תפוחי אדמה בארוחות משפחיות . מה עושים? br
סלט תפו"א קצת אחר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

יום אחד הודיעה המשפחה שלא עוד סלט תפוחי אדמה מסורתי עם מיונז אפונה וגזר ושאר הרכיבים הידועים בכינוסים משפחת רעייתי. עם זאת, אי אפשר להשליך מסורת רבת שנים של הגשת סלט תפוחי אדמה בארוחות משפחיות . מה עושים? br
הוראות הכנה
מרכיבים
6-7 תפוחי אדמה בעלי קליפה אדומה מבושלים בקליפתם או אפויים במיקרוגל , מצוננים מעט לטמפרטורה שניתן לגעת בהם ולהסיר בנחת את הקליפות.
3-4 מלפפונים ירוקים (לא כבושים)
1 קופסת גבינה מלוחה. "פטה" או בולגרית של משק פנחס (250 גרם לפחות)
לפחות ¼ כוס שמן זית כתית מעולה
5 ביצים קשות
מיץ סחוט טרי מ-2 לימונים
מלח
פלפל שחור גרוס (טרי אם אפשר)
כף זעתר טחון נקי או תערובת טובה (לבדוק מליחות לפני שמוסיפים מלח כשמתמשים בתערובת) - , עלי זעתר טריים
לפחות מחצי חבילה הנמכרת במרכולים הם חלופה טובה אולם גם זעתר יבש יתאים. (ניתן להמיר הזעתר בשמיר אבל התוצאה שונה מאד)
(במקום זעתר או שמיר, נסו עלי טימין טרי- מעניין וטעים)
מי שזקוק לנגיסות נוספת יוסיף קוביות גמבה או פלפל אדום או כתום.
אופן ההכנה
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות.
פורסים את המלפפונים הקלופים לפרוסות בינוניות
כך גם חותכים את הביצים הקשות
(כאן המקום להוסיף את הגמבה החתוכה)
מפוררים את הגבינה מעל.
מפזרים את הזעתר או עלי התבלין האחרים
המלח והפלפל
ויוצקים מעל את מיץ הלימון ( מי שסבור שמיץ משני לימונים הוא חמוץ מדי יוסיף פחות ויתקן טעם לאחר עירבוב) ואת שמן הזית.
מערבבים בעדינות
מכניסים למקרר לצינון של לפחות ½ שעה, אך אם משאירים זמן ממושך יותר יש לכסות את הקערה בניילון נצמד .
בתאבון!
מגיש: MAAmateurCook
מקור:
שתף את המתכון