מאכל בריאות. הירקות מאודים זמן קצר כך שנשמרים הערכים התזונתיים שלהם. brתוספת שום וירקות בטיגון קצר מוסיפה גוון וטעם למנה. brערכים תזונתיים למנה: br94 קלואיות, 4 גרם חלבון, 11 גרם פחמימות, 5 גרם שומן, 0.8 גרם שומן רווי, br 0.6 מ"ג כולסטרול, 5 גרם סיבים תזונתיים, 26 גרם נתרן. קלוריות משומן: 44%
|
|
מאכל בריאות. הירקות מאודים זמן קצר כך שנשמרים הערכים התזונתיים שלהם. brתוספת שום וירקות בטיגון קצר מוסיפה גוון וטעם למנה. brערכים תזונתיים למנה: br94 קלואיות, 4 גרם חלבון, 11 גרם פחמימות, 5 גרם שומן, 0.8 גרם שומן רווי, br 0.6 מ"ג כולסטרול, 5 גרם סיבים תזונתיים, 26 גרם נתרן. קלוריות משומן: 44%
|
הוראות הכנה
מרכיבים
½2 כוסות (כ-230 גרם) כרוב ניצנים , ללא העלים החצוניים הרופפים, חצויים
½2 כוסות (כ-230 גרם) דלעת או זוקיני, חתוכים לפרוסות בעובי של כ-½ ס"מ
1 עגבניה גדולה, קצוצה
4 כפות שמן זית, מאיכות טובה
1 כפית שום, כתוש
1 כף גבינת "פרמזן", מגורדת או מפוררת
אופן ההכנה
שמים דלעת , כרוב ניצנים ושתי כפות מים בכלי אדוי למיקרוגל. מאדים בעצמת מיקרוגל גבוהה, עד שהירקות יתבשלו קלות (5-7 דקות, תלוי בהספק המיקרוגל), לסנן היטב.
במחבת , עם צפוי מונע הדבקות, לחמם על אש בינונית שמן ושום במשך דקה או שתיים. להוסיף כרוב ניצנים דלעת ועגבניה. לאדות מספר דקות עד שהירקות מוכנים לטעמכם.
לחלק למנות ולפזר מעט גבינת "פרמזן" מעל.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מרב מור אופיר -תזונאית קלינית
שתף את המתכון