הוראות הכנה
מרכיבים
ללביבות:
2 תפוחי אדמה בינוניים, מגוררים גס בפומפייה וסחוטים היטב, היטב מנוזלים
1 חופן גבינת פרמזן, מגוררת
2 ביצים בגודל בינוני
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן לטיגון
לרוטב:
1 גביע שמנת חמוצה
1 שן שום ,כתושה או קצוצה דק מאוד
1 כף עירית קצוצה (לא חובה אך מוסיף מאוד)
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
לקישוט:
עירית קצוצה, או לחילופין בצל ירוק (החלק הירוק בלבד) קצוצים קטן
אופן ההכנה
הכנת הלביבות:
מערבבים יחד את כל המרכיבים, מחממים שמן במחבת עד לנקודת רתיחה ומורידים לאש הכי נמוכה ומטגנים את הלביבות עד להזהבה משני הצדדים. מוציאים את הלביבות ומניחים מס' דקות על נייר סופג לספיגת עודפי שומן, בינתיים מכינים את הרוטב.
הכנת הרוטב:
מערבבים יחד את כל המרכיבים.
אופן ההגשה:
את הלביבות מסדרים על צלחת רחבה ושטוחה על כל ¾ הצלחת ומשאירים פינה ריקה עבור הנחת צלוחית הרוטב, את הרוטב מניחים במין צלוחית קטנה ועמוקה ומניחים על צלחת הלביבות (בפינה הריקה שהשארנו עבור זה) מעטרים את הכל בעירית קצוצה ומגישים.
מגיש:
מקור: עצמי מאולתר
שתף את המתכון