הוראות הכנה
מרכיבים
6 פלפלים אדומים מתוקים (רצוי מהזן המאורך)
3 כפות עלי זעתר טרי, או 2 כפות עלי נענע טריים , קצוצים
½ כוס גרגירי רימון
לרוטב:
2 גביעי יוגורט (עדיף מחלב כבשים)
4 כפות שמן זית
3 שני שום ,כתושות
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
יוצקים את היוגורט למסננת צפופה, או לבד חיתול. מסננים מעל לכיור במשך 3 שעות.
קולים את הפלפלים על האש או בתנור עד שישחימו היטב מכל הצדדים. מעבירים לשקית ניילון , אוטמים ומצננים, ½ שעה לפחות. קולפים את הפלפלים ומשאירים אותפ שלמים. עושים חתך לאורך הפלפל (משאירים את הגבעול),פותחים אותו ומסירים את הגרעינים.
מערבבים את היוגורט עם שמן הזית, השום, המלח והפלפל.
להגשה:
מניחים את הפלפל הפרוס על צלחת הגשה, יוצקים מעל מעט מרוטב היוגורט, מפזרים את הזעתר או הנענע והרימונים, מטפטפים מעט שמן זית ומגישים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: נירה רוסו ידיעות אחרונות
שתף את המתכון