הוראות הכנה
מרכיבים
לקבבונים:
1 ק"ג חזה עוף טחון
½ כוס כוסברה קצוצה דק
1 כף צ'ילי מתוק
5 שיני שום כתושות
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
½ שורש ג'ינג'ר טרי מגורר
2 כפות שמן זית
½ כפית קימל טחון
¼ כוס סודה לשתיה
1 פרוסת חלה ללא הקרום, מפוררת לפירורים קטנים
10 מקלות קינמון ארוכים
לרוטב:
1/3 כוס סילאן
1/3 כוס יין אדום
2 כפות חומץ בלסמי
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית גרד לימון
3 כפות סויה
½ כפית שום כתוש
1 כף קורנפלור (להוסיף מאוחר יותר, בהתאם להנחיות המתכון)
אופן ההכנה
מערבבים את חמרי הקבבונים (ללא מקלות הקינמון) ומעבירים לקירור במקרר במשך שעה. לאחר מכן מחלקים את המסה ל-10 חלקים שווים ומלפפים על חציו של מקל קינמון. מהדקים היטב ומחזירים למקרר לשעה נוספת של קירור.
בינתיים, מכינים את הרוטב - מערבבים היטב את חומרי הרוטב ומבשלים בסיר קטן. מוסיפים בהדרגה תוך ערבוב 1 כף קורנפלור ומבשלים עוד מעט, לצמצום והסמכת הרוטב.
מחממים היטב מחבת פסים כבדה עם כף שמן זית ומטגנים את הקבבונים כדקה וחצי מכל צד - מסובבים לצליית 4 הצדדים.
לאחר צליית הקבבונים יש לטבול בסיר הקטן עם הרוטב לבישול ביחד דקה נוספת.
להגיש מיד - מומלץ להניח לכל סועד 2 קבבונים על מנה של פירה, בורגול או קינואה, ולשפוך את שאריות הרוטב מלמעלה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון