הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג סולת
½ ק"ג סוכר
2 שקיות אבקת אפייה
300 מ"ל יוגורט + עוד 2 כפות לסוף המתכון
1 חבילה מרגרינה
2 כפיות טחינה גולמית
100 גרם בוטני לא קלויים מופרדים לחצאים
לסירופ סוכר:
¾ ק"ג סוכר
4 כוסות מים
1 כף מרגרינה
אופן ההכנה
מכניסים לקערה את הסולת והמרגרינה ומערבבים. מוסיפים ½ קילו סוכר ומערבבים. מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים את היוגורט ומערבבים. מורחים את הטחינה על תבנית אפייה גדולה, כך שהעוגה לא תצא גבוהה מדי. יוצקים את תערובת הסולת על התבנית ומשטחים. יוצקים למעלה 2 כפות יוגורט ומסדרים את חצאי הבוטנים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל- 20 דקות.
לסירופ סוכר: מכניסים לסיר ¾ קילו סוכר עם 4 כוסות מים ומבשלים לקבלת סירופ סמיך דיו כ- 10 דקות. לקראת סוף הבישול מוסיפים כף מרגרינה.
להגשה: מוציאים את העוגה מהתנור וחותכים אותה לריבועים .יוצקים את כל הסירופ על העוגה, היא תשתה את כולו בתוך מס' דקות.
מגיש:
מקור: מרים טוקאן מתוך מצעד האוכל הישראלי
שתף את המתכון