חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרוזיה – תבשיל טלה עם בצל מתוק ופירות יבשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרוזיה – תבשיל טלה עם בצל מתוק ופירות יבשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1.2 ק"ג טלה חתוך לחתיכות של 120 גרם האחת (כולל העצם)
300 גרם משמשים מיובשים
300 גרם שזיפים מיובשים לא מגולענים
750 גרם בצל קצוץ דק
200 גרם שקדים חלוטים
3 כפות שומשום
2 כפות דבש
½ כפית זנגביל קצוץ
קומץ חוטי זעפרן כתושים
1 מקל קינמון
½ כפית קינמון טחון
½ כפית מי פריחת הדרים
3 כפות שמן זית
¾ כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
אופן ההכנה
מניחים בטאג'ין את הבשר, הזעפרן, הבצל, הזנגביל, המלח ומקל הקינמון, מכסים במים ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. מוסיפים שמן ומבשלים על אש בינונית בטאג'ין מכוסה עד שהבשר רך לאכילה (מוסיפים מים במידת הצורך). מוסיפים שזיפים, משמשים, קינמון טחון, דבש ומי פריחת הדרים וממשיכים לבשל על אש נמוכה כרבע שעה נוספת. מטגנים במחבת משומנת את השקדים החלוטים והשומשום ומקשטים בהם את הבשר לפני ההגשה.
מגיש: dylam
מקור: שף אילן סיבוני ממסעדת דארנא
שתף את המתכון