הוראות הכנה
מרכיבים
1.2 ק"ג טלה חתוך לחתיכות של 120 גרם האחת (כולל העצם)
300 גרם משמשים מיובשים
300 גרם שזיפים מיובשים לא מגולענים
750 גרם בצל קצוץ דק
200 גרם שקדים חלוטים
3 כפות שומשום
2 כפות דבש
½ כפית זנגביל קצוץ
קומץ חוטי זעפרן כתושים
1 מקל קינמון
½ כפית קינמון טחון
½ כפית מי פריחת הדרים
3 כפות שמן זית
¾ כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
אופן ההכנה
מניחים בטאג'ין את הבשר, הזעפרן, הבצל, הזנגביל, המלח ומקל הקינמון, מכסים במים ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. מוסיפים שמן ומבשלים על אש בינונית בטאג'ין מכוסה עד שהבשר רך לאכילה (מוסיפים מים במידת הצורך). מוסיפים שזיפים, משמשים, קינמון טחון, דבש ומי פריחת הדרים וממשיכים לבשל על אש נמוכה כרבע שעה נוספת. מטגנים במחבת משומנת את השקדים החלוטים והשומשום ומקשטים בהם את הבשר לפני ההגשה.
מגיש:
מקור: שף אילן סיבוני ממסעדת דארנא
שתף את המתכון