חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צלעות טלה בגריל בשמן זית קלמטה ותערובת תבלינים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צלעות טלה בגריל בשמן זית קלמטה ותערובת תבלינים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
8 צלעות טלה
לשמן זית קלמטה: 1 כוס זיתי קלמטה מגולענים
⅓ כוס שמן זית כתית מעולה
1 כפית קליפת לימו מגוררת דק
½ כפית רוזמרין קצוץ
1 כפית חומץ שרי
לתערובת תבלינים: 2 בצלי שאלוט קצוצים
1 כפית טימין
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף כמון טחון
1 כף זרעי כמון
1 כפית שמן זית
להגשה: מעט חומץ בלסמי
צימוקים לבנים
אופן ההכנה
טוחנים במעבד מזון את הזיתים דק מאד. תוך כדי טחינה מזליפים שמן זית ומוסיפים רוזמרין, חומץ וקליפת לימון עד לקבלת תערובת חלקה. מעבירים לכלי ומכניסים למקרר למשך הלילה.
מערבבים את תערובת התבלינים היטב. מורחים את הצלעות בתערובת וצולים על מחבת כל צלע שתי דקות מכל צד.
מניחים ארבע צלעות לכל סועד לצד סלט חסה, עלי משי וצ'יפס דק. מזליפים על הצלעות שמן קלמטה. מעל החסה מזליפים שמן זית קלמטה וחומץ בלסמי. מפזרים מעט צימוקים.
מגיש: dylam
מקור: שף מארק שולמן ממסעדת טאטי
שתף את המתכון