הוראות הכנה
מרכיבים
4 מנות סינטה, נקייה לחלוטין מגידים ושומן (כל נתח 200 גרם)
4 כפיות שמן סומסום
10 פטריות "שיטאקה" , מרוככות במים רותחים.
½1 פלפלים אדומים, פרוסים לרצועות דקות, מבושלות במים רותחים
1 גזר חתוך לרצועות דקות בעובי ½ ס"מ
1 כוס נבטים
1 כוס שעועית ירוקה, חתוכה
1 קולורבי, פרוס לפרוסות דקות
½ כוס "אטריות שעועית" (ראה בהערות)
לרוטב:
4 כפות רוטב סויה
1 כף חומץ אורז
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית שמן שומשום
1 כף גדושה סילאן
2 כפות מים
אופן ההכנה
מערבבים את כל חמרי הרוטב. מערבבים , בקערה אחרת, את כל הירקות החתוכים. שמים בצלחת עמוקה ½ כוס אטריות שעועית (ראה בהערות) שבושלו במים, ¼ מכמות הירקות ו-¼ כוס מן הרוטב המוכן.
מפזרים מלח ופלפל על נתח הסינטה וצורבים על מחבת גריל לוהטת, כמה שניות מכל צד.
פורסים את הנתח לפרוסות דקיקות, מסדרים על הסלט ומחזקים ב- 5-6 טיפות שמן שומשום(כפית) לכל מנה. מקשטים בעלי כוסברה ומגישים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: באדיבות הדיאטנית מיה בן אפרים פוד קואוצ'ינג
שתף את המתכון