הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג גרגרי חומוס מושרים למשך לילה
5-6 כפות טחינה גולמית
2 בצלים ירוקים קצוצים
¾ כוס פטרוזיליה קצוצה גס
¼ כוס כוסברה קצוצה גס
2-3 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
1-½1 כפיות מלח
אופן ההכנה
מבשלים את החומוס בסיר מלא במים כשלוש שעות, עד להתרככות (ניתן לחילופין לבשל בסיר לחץ כשעה). מעבירים את החומוס למעבד מזון יחד עם הטחינה, מיץ הלימון, השמן, הבצל, הפטרוזיליה, הכוסברה והמלח. מוסיפים מנוזלי בישול החומוס למעבד המזון (כמות הנוזלים תלויה בסמיכות הרצויה של החומוס). מעבדים יחד את כל החומרים לקבלת ממרח אחיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון