הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם בורגול גרוס דק
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
5 ענפים של סלרי אמריקאי חתוך לקוביות קטנות
1 כרישה חתוכה לפרוסות דקות
200 גרם פטריות שמפיניון קצוצות דק
½ כוס שמן תירס
50 סמק שמן זית
מלח
פלפל לבן
1.5 כוסות מרק ירקות
לדג ברוטב עגבניות:
5 עגבניות בינוניות בשלות.
1 לימון ירוק שטוף היטב ופרוס לפרוסות דקות
300 סמק שמן זית.
¼ פלפל חריף טרי.
4-5 שיני שום קלופות ןפרוסות
50 גרם ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ.
קורט גרגירי שומר
מלח
פלח שחור גרוס.
בורי נקי חתוך לפרוסות בעובי 3 ס"מ.
אופן ההכנה
1. מערבבים, בקערה גדולה, את הבורגול ושמן התירס כדי להספיג את השמן היטב בתוך החיטה הגרוסה. מניחים לתערובת לנוח כ-5 דקות.
2. מוזגים לקערה, תוך כדי ערבוב, כחצי כוס ציר ירקות קר, מניחים לבורגול לספוח ולספוג את
הנוזל והטעמים.
3. מאדים בסיר גדול עם מעט שמן זית את הירקות עד להשחמה קלה.
4. מוסיפים את הבורגול ומטגנים מספר דקות תוך כדי בחישה על חום גבוה.
5. מנמיכים את הלהבה ומוזגים כחצי כוס ציר ירקות. מערבבים וממשיכים לבשל על אש נמוכה כשהסיר מכוסה עוד 3-4 דקות.
6. מוסיפים עוד חצי כוס ציר ירקות, מלח ופלפל לפי הטעם ומכסים. מבשלים עוד 2 דקות ומכבים את האש. מניחים לקוסקוס לספוג את כל הטעמים והנוזלים.
7. פותחים כעבור 10 דקות ומגישים.
הכנת בורי ברוטב עגבניות:
1. חותכים את העגבניות לרבעים. מכניסים לסיר רחב ומוסיפים את שאר המרכיבים מלבד הבורי.
2. מבשלים על להבה בינונית כ-30 דקות.
3. מכבים את האש וטוחנים במעבד מזון או במקל טוחן עד למרקם חלק דיו.
4. מחזירים את רוטב העגבניות לסיר.
5.מכניסים לרוטב את פרוסות הבורי, מכסים ומבשלים כשבע דקות לערך.
6. מגישים את הדג והרוטב יחד עם הקוסקוס.
מגיש:
מקור: מצעד האוכל הישראלי
שתף את המתכון