לפעמים אפילו העצלנות מפרה, פעם שמעתי מחבר שהוא פשוט קונה חומוס בקופסה מחמם במיקרו brיוצק טחינה גולמית וזהוא, חשבתי אולי לשדרג , יצא קל זריז פשוט וטעים , brושלא תתחילו לצרוח, כן גרגרי פול וחומוס שלמים מקופסא (שמורים) כן, כן ואפילו טעים brזה אולי לא "אבו גוש" אבל ממש הרבה יותר טוב מן הממוצע.
|
|
לפעמים אפילו העצלנות מפרה, פעם שמעתי מחבר שהוא פשוט קונה חומוס בקופסה מחמם במיקרו brיוצק טחינה גולמית וזהוא, חשבתי אולי לשדרג , יצא קל זריז פשוט וטעים , brושלא תתחילו לצרוח, כן גרגרי פול וחומוס שלמים מקופסא (שמורים) כן, כן ואפילו טעים brזה אולי לא "אבו גוש" אבל ממש הרבה יותר טוב מן הממוצע.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
קופסת שימורים של גרגרי חומוס,
קופסת שימורים של גרגרי פול,
ראש שום גדול,
מיץ משני לימונים,
קמצוץ פלפל חריף ירוק קצוץ דק דק,
כוס טחינה גולמית טובה
מלח
2 או 3 עגבניות מחולקות לשמיניות
בצל קלוף מחולק לשמיניות
כמה בצלים ירוקים
כמה גבעולי נענע
פלפל כבוש
3 מלפפונים חמוצים פרוסים גס
צלוחית עם זיתים טובים (אני כובש לבד.מרים, מרים)
כמה פיתות מחוממות (לא חובה)
שמן זית טוב
אופן ההכנה
מנקים את ראש השום מרסקים דק מוסיפים פלפל חריף ירוק, מיץ משני הלימונים מעט מלח מרסקים בבלנדר.
מניחים מלפפונים חמוצים, עגבניות, בצל, נענע, בצל ירוק, פלפל כבוש (חריף) בצלחת וממליחים.
יוצקים חומוס כולל הנוזלים לצלוחית, מכסים. מחממים במיקרוגל על מקסימום כ ½2 דקות,
מפרידים כ ½ כוס גרגרים הצידה ,את שאר החומוס כולל הנוזלים, בכלי עמוק מוסיפים הטחינה
מעט מלח ומרסקים יחד לעיסה בבלנדר.
יוצקים את הפול עם מעט נוזלים לצלוחית מכסים . מחממים במיקרוגל על מקסימום כ ½2 דקות. בינתיים מחלקים את החומוס בקעריות , יוצרים גומה עמוקה, כך שהחומוס מצפה את כל פנים הקערה.
מוציאים את הפול החם טוחנים בבלנדר ומחלקים הקעריות בתוך החומוס.
מפזרים מעל את גרגרי החומוס השלמים ששמרנו, יוצקים מעל הרבה מרוטב השום והלימון,
יוצקים הרבה שמן זית.
אפשר לאכול עם כף אפילו בלי לחם , בתוספת הירקות הנענע והזיתים,
בתאבון!
מגיש:
מקור: ערבי כמדומני
שתף את המתכון