חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כנאפה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כנאפה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם איטריות קדאיף (יש להשיג בקונדיטוריות טובות, או במרכולים - במקפיא, יש מתוצרת יוון)
100 גרם חמאה מומסת
250 גרם גבינת ריקוטה מפוררת
110 גרם פיסטוק חלבי (לא קלוי או מומלח, טבעי)
לסירופ:
1 ליטר מים
250 גרם סוכר
2 פסים של קליפת לימון
מקל קינמון
מחבת
מגש/צלחת גדולה
כף עץ
אופן ההכנה
1. מכינים את הסירופ: מכניסים את כל חומרי הסירופ לסיר ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב
מצננים ומניחים בצד
2. מערבבים את האיטריות עם החמאה, עד שהן שבורות מעט וספוגות היטב בחמאה
3. מניחים שכבה של איטריות על קרקעית של מחבת (כשני שליש מהכמות)
4. מפזרים מלמעלה את גבינת הריקוטה המפוררת
5. מפזרים מעל את יתרת האיטריות, ומהדקים היטב
6. מטגנים 8-10 דקות מעל להבה בינונית
7. משחררים את דפנות הכנאפה מן המחבת
8. מניחים מעל המחבת (במקום מכסה) צלחת גדולה או מגש הופכים בתנועה מהירה ובטוחה את הכנאפה על לצלחת
9. מחליקים מהצלחת או המגש חזרה למחבת להשחמה קלה של התחתית
10.מעבירים לצלחת הגשה, מגישים חם עם פיסטוק חלבי קצוץ מעל
טיפ: את הסירופ מגישים עם קנקנים קטנים אישיים, שכל אחד 'ישקה' את הכנאפה שלו כאוות נפשו
11. גירסה אחרת אותה ניסיתי, לא פחות טובה:
להרכיב את שכבות הכנאפה בתבנית שנכנסת לתנור.
לאפות בחום של 180 מעלות כרבע שעה, או עד שפני המאפה מזהיבים
להוציא מהתנור, וכשזה עוד חם - לשפוך על הכנאפה את כל כמות הסירופ
להניח לסירופ להיספג היטב באיטריות, ולצנן מעט
לחתוך למנות, ולהגיש פושר עם הרבה פיסטוקים קצוצים מלמעלה
12. בתיאבון
מגיש: סיטרין
מקור: ידידים מנצרת
שתף את המתכון