הוראות הכנה
מרכיבים
¾1 כוסות (245 גרם) קמח
¾ כוס (70 גרם) אבקת קקאו איכותי (בחנויות מתמחות)
¾1 כפית אבקת אפייה
½ כפית אבקת סודה
½ כפית קינמון
300 גרם חמאה רכה
2 כוסות (400 גרם) סוכר חום בהיר
3 ביצים
½1 כפיות תמצית וניל טהור
1 בקבוק (330 מ"ל) בירה "גינס" כהה (לא אחרת)
¼1 כוסות (142 גרם) אגוזי המלך, קצוצים גס
אבקת סוכר , לקישוט
החומרים לקצפת בטעם קרמל:
1 כוס (250 מ"ל) שמנת מתוקה
3 כפות סוכר חום כהה
1 כפית תמצית וניל
הכלים:
תבנית בקוטר 24 ס"מ משומנת עם דפנות בגובה 8 ס"מ.
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה לחום בינוני נמוך (160°c).
2. מנפים ביחד, לקערה בינונית, את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הקקאו, הסודה והקינמון.
3. מקציפים את החמאה, בקערת המיקסר בעזרת הוו השטוח במהירות בינונית-גבוהה, רק עד לקבלת תערובת קרמית. בהדרגה מוסיפים את הסוכר החום ומקציפים במהירות גבוהה כמה דקות עד לקבלת תערובת קרמית קלילה ואוורירית. מנמיכים את המהירות לבינונית-נמוכה, מוסיפים את הביצים , בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את תמצית הווניל. יוצקים את הבירה לכד עם משפך וממתינים עד שהקצף יעלם. במהירות נמוכה מוסיפים את הקמח (ב-3 פעמים ) לסירוגין עם הבירה (ב-2 פעמים) ומערבלים מעט רק עד שהתערובת מתאחדת (מתחילים ומסימים בתערובת הקמח). מקפלים פנימה את האגוזים במרית. מעבירים לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
4. אופים 70- 75 דקות (160°c) עד שקיסם המוחדר במרכז העוגה פנימה, יוצא יבש.
מצננים בתבנית על רשת כ-25 דקות , הופכים , מסירים את התבנית וממשיכים לצנן צינון מלא על רשת. לפני ההגשה, בוזקים אבקת סוכר על העוגה מלמעלה.
אופן הכנת הקצפת בטעם קרמל:
5. מקציפים , בקערת המיקסר, את השמנת לקצפת רכה. מוסיפים את הסוכר החום והווניל בהדרגה ומקציפים לקצפת יציבה וגמישה.
מגיש:
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון