חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת בירה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה ביתית אירית אופיינית, לחה מאד, שמכינים עם בקבוק שלם של בירה "גינס" כהה. טעמה המריר והעדין br של הבירה מזכיר במקצת את טעם הקפה , ולכן השילוב שלה עם השוקולד פשוט מושלם. brמגישיפם את העוגה בלווי קצפת בטעם קרמל או גלידת קרמל.
עוגת בירה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה ביתית אירית אופיינית, לחה מאד, שמכינים עם בקבוק שלם של בירה "גינס" כהה. טעמה המריר והעדין br של הבירה מזכיר במקצת את טעם הקפה , ולכן השילוב שלה עם השוקולד פשוט מושלם. brמגישיפם את העוגה בלווי קצפת בטעם קרמל או גלידת קרמל.
הוראות הכנה
מרכיבים
¾1 כוסות (245 גרם) קמח
¾ כוס (70 גרם) אבקת קקאו איכותי (בחנויות מתמחות)
¾1 כפית אבקת אפייה
½ כפית אבקת סודה
½ כפית קינמון
300 גרם חמאה רכה
2 כוסות (400 גרם) סוכר חום בהיר
3 ביצים
½1 כפיות תמצית וניל טהור
1 בקבוק (330 מ"ל) בירה "גינס" כהה (לא אחרת)
¼1 כוסות (142 גרם) אגוזי המלך, קצוצים גס
אבקת סוכר , לקישוט
החומרים לקצפת בטעם קרמל:
1 כוס (250 מ"ל) שמנת מתוקה
3 כפות סוכר חום כהה
1 כפית תמצית וניל
הכלים:
תבנית בקוטר 24 ס"מ משומנת עם דפנות בגובה 8 ס"מ.
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה לחום בינוני נמוך (160°c).
2. מנפים ביחד, לקערה בינונית, את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הקקאו, הסודה והקינמון.
3. מקציפים את החמאה, בקערת המיקסר בעזרת הוו השטוח במהירות בינונית-גבוהה, רק עד לקבלת תערובת קרמית. בהדרגה מוסיפים את הסוכר החום ומקציפים במהירות גבוהה כמה דקות עד לקבלת תערובת קרמית קלילה ואוורירית. מנמיכים את המהירות לבינונית-נמוכה, מוסיפים את הביצים , בזו אחר זו ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את תמצית הווניל. יוצקים את הבירה לכד עם משפך וממתינים עד שהקצף יעלם. במהירות נמוכה מוסיפים את הקמח (ב-3 פעמים ) לסירוגין עם הבירה (ב-2 פעמים) ומערבלים מעט רק עד שהתערובת מתאחדת (מתחילים ומסימים בתערובת הקמח). מקפלים פנימה את האגוזים במרית. מעבירים לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
4. אופים 70- 75 דקות (160°c) עד שקיסם המוחדר במרכז העוגה פנימה, יוצא יבש.
מצננים בתבנית על רשת כ-25 דקות , הופכים , מסירים את התבנית וממשיכים לצנן צינון מלא על רשת. לפני ההגשה, בוזקים אבקת סוכר על העוגה מלמעלה.
אופן הכנת הקצפת בטעם קרמל:
5. מקציפים , בקערת המיקסר, את השמנת לקצפת רכה. מוסיפים את הסוכר החום והווניל בהדרגה ומקציפים לקצפת יציבה וגמישה.
מגיש: amitsur
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון