הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג תפו"א מבושלים בקליפה
4 גזר מבושלים בקליפה
3 ביצים קשות
1 קופסה אפונה או פיטריות
4-5 ביצים
1 כוס קמח לבן או שיפון
½ כפית כורכום,מלח ופלפל שחור.
½ כוס שמן זית או קנולה
אופן ההכנה
אפשר לבשל את התפו"א הגזר והביצים יום קודם ולהשאיר אותם עם הקליפה עד להכנת הפשטידה.
לקלף את הירקות והביצים ולחתוך לקוביות בינוניות.
להכניס לקערה יחד עם האפונה ולערבב, להוסיף את הקמח עם התבלינים ולערבב
להוסיף רבע מהשמן יחד עם הביצים בקערה נפרד לערבב היטב ולהוסיף לתערובת
לצקת בתבנית את שארית השמן לשמן את כל התבנית ולא לזרוק את השאריות של השמן
להשאיר אותו בתבנית, לצקת את התערובת לתבנית ולאפות בחום בנוני עד שהפשטידה
תשחים קלות מלמעלה (כשעה)
אפשר להגיש חם או קר.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון