הוראות הכנה
מרכיבים
12 שיפודי עץ קטנים
24 משמשים מיובשים
חזה עוף שלם (כ-500 גרם), חתוך לקוביות בגודל כ-2 ס"מ
3 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים ל-8 קוביות כ"א
12 שזיפים מיובשים, מגולענים
למשרה:
1 כוס יין לבן , יבש או חצי יבש
4 כפות רוטב סויה
2 כפות רכז רימונים
4 כפות סילאן
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
1. משמנים תבנית גדולה במעט שמן, מערבבים את כל חמרי המשרה.
2 נועצים בכל שיפוד משמש מיובש, מושכים אותו עד ל-6 ס"מ מקצהו השני של השיפוד. נועצים בכל שיפוד קוביית עוף ומצמידים אותה למשמש המיובש.
ממשיכים עם קוביית בצל, עוד קוביית עוף, בצל, קוביית עוף, ומסיימים במשמש. (באופן הזה כל קוביות העוף מופרדת זו מזו וסופגות את הטעמים מן הפירות והירקות) חוזרים על הפעולה עם כל השיפודים.
3. מניחים את השיפודים בתבנית המשומנת ויוצקים עליה את המשרה. מכסים ומאחסנים במקרר למשך שעה לפחות, רצוי למשך הלילה. במהלך ההשרייה הופכים את השיפודים, כדי שיהיו ספוגים היטב.
4 מחממים את תנור האפייה לחום בינוני (180°c ) וצולים את השיפודים (בנוזלים) במשך כ-40 דקות, עד שחלקי העוף משחימים, במהלך הצלייה הופכים את השיפודים, כדי שייספגו את הנוזלים וישמרו על עסיסיותם.
מגישים מיד!
בתיאבון!
מגיש:
מקור: דנית קימל
שתף את המתכון