הוראות הכנה
מרכיבים
1 בצל בינוני , קצוץ
מעט שמן זית לטיגון
5 פרגיות (כרעיים מנוקים מעצם)
1 כוס חומוס מושרה ללילה ומבושל במים עד רכוך.
3 תחתיות ארטישוקים טריים קלופים , חתוכים ל-4
5 פרוסות לימון כבוש
¼ כוס יין לבן
¼ כפית כורכום
מלח ופלפל
1 כוס ציר עוף
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-200°c.
בקדרה , המתאימה גם לכיריים וגם לתנור, מטגנים במעט שמן את הבצל עד שנעשה שקוף. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים משני הצדדים. מוסיפים את החומוס המבושל, הארטישוק והלימון הכבוש. מוסיפים יין , כורכום מלח ופלפל ומבשלים דקה נוספת. מוסיפים את ציר העוף ומכניסים לתנור (200°c) לאפייה למשך 15 דקות. מוציאים ומגישים בכלי הבישול. אפשר לקשט בפטרוזיליה קצוצה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: השף סהר רפאל - מסעדת כרמים (מושב סגולה)
שתף את המתכון