חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עגולי בצק עם בשר ועגבניות ("ספיחה")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

באופן מסורתי, מנה ראשונה בסעודות משפחתיות חגיגיות. אבל בעצם להיט שמתאים לכל עת. brזהירות: כשמתחילים לאכול, קשה להפסיק.
עגולי בצק עם בשר ועגבניות ("ספיחה")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

באופן מסורתי, מנה ראשונה בסעודות משפחתיות חגיגיות. אבל בעצם להיט שמתאים לכל עת. brזהירות: כשמתחילים לאכול, קשה להפסיק.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
½ ק"ג קמח
¾ כפית שמרים מגורענים
½ כפית מלח
½ כוס שמן זית או שמן קנולה
1 כוס מים פושרים
למלוי:
2 כפות שמן זית או שמן קנולה
2 בצלים גדולים , קלופים וקצוצים דק
400 גרם בשר טחון הכולל עגל מעורב עם כבש
1 כוס פטרוזיליה, קצוצה
2 עגבניות רכות , קלופות
1 גמבה
פלפל חריף ירוק, לפי מידת החריפות הרצויה
מלח ופלפל שחור, מעט אגוז מוסקט מגורד
2 כפות חומץ
אפשרות לזיגוג:
50 גרם מרגרינה
להגשה:
טחינה ירוקה
אופן ההכנה
1. הבצק: שמים את כל המרכיבים בקערה ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. יוצרים מן הבצק כדור, מכסים במגבת ומשהים שעה לתפיחה. צובטים מן הבצק 35 כדורים שווים , בגודל פנים כף היד ומשטחים אותם בידיים.
2. המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מצננים. מערבבים עם שאר מרכיבי המלית.
3. מחממים את תנור האפייה לחום גבוה מאוד (250°c). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
4. מסדרים את עגולי הבצק ברווחים שווים ומניחים כמות נדיבה של מלוי על כל אחד. אם רוצים אפשר להוסיף כפית מרגרינה על כל עיגול עם מלוי. אופים (250°c) במשך 20 דקות, עד שהבצק מזהיב. מגישים, אפשר עם טחינה ירוקה.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: רוז'ט חינאווי
שתף את המתכון