חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כבש עם אורז ואגוזים על פיתה ("מנצף")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מוגש באירועים חגיגיים ובארוחות גדולות, על מגשים עגולים גדולים, כמיטב המסורת הערבית.
כבש עם אורז ואגוזים על פיתה ("מנצף")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מוגש באירועים חגיגיים ובארוחות גדולות, על מגשים עגולים גדולים, כמיטב המסורת הערבית.
הוראות הכנה
מרכיבים
¼1 ק"ג שוק כבש, עם העצם
1 מקל קינמון
1 בצל ,קלוף
1 כוס אורז לבן ארוך
להגשה:
4 פיתות
3 שיני שום, קלופות וכתושות
מיץ מ-1 לימון
½1 כוסות (150 גרם) צנוברים קלויים
½1 כוסות (150 גרם) שקדים קלויים
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
1. שמים את הבשר בסיר ומכסים במים. מביאים את המים לסף רתיחה, מסירים מן הכיריים ומסננים מהמים. ממלאים את הסיר במים טריים, מוסיפים את מקל הקינמון ואת הבצל שלמותו (הוא יספוג ריחות עזים מן הבשר), מרתיחים מכסים ומבשלים כ-½1 שעות עד שהבשר רך.
2. בסיר נפרד, מכינים את האורז לפי ההוראות שעל האריזה.
3. חותכים את הפיתות לפיסות קטנות וקולים בגריל התנור או המחבת על הכיריים. מטפטפים מעל לפיתות הקלויות מנוזלי הבשר הרותח ומורחים בנדיבות בשיני השום ומיץ הלימון.
4. פורסים את נתח הכבש. מסדרים את האורז על הפיתות ומפזרים את הצנוברים והשקדים. מניחים את נתחי הכבש ומתבלים במלח ובפלפל ומגישים.
בתיאבון!!!
מגיש: amitsur
מקור: רוז'ט חינאווי
שתף את המתכון