הוראות הכנה
מרכיבים
¼1 ק"ג שוק כבש, עם העצם
1 מקל קינמון
1 בצל ,קלוף
1 כוס אורז לבן ארוך
להגשה:
4 פיתות
3 שיני שום, קלופות וכתושות
מיץ מ-1 לימון
½1 כוסות (150 גרם) צנוברים קלויים
½1 כוסות (150 גרם) שקדים קלויים
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
1. שמים את הבשר בסיר ומכסים במים. מביאים את המים לסף רתיחה, מסירים מן הכיריים ומסננים מהמים. ממלאים את הסיר במים טריים, מוסיפים את מקל הקינמון ואת הבצל שלמותו (הוא יספוג ריחות עזים מן הבשר), מרתיחים מכסים ומבשלים כ-½1 שעות עד שהבשר רך.
2. בסיר נפרד, מכינים את האורז לפי ההוראות שעל האריזה.
3. חותכים את הפיתות לפיסות קטנות וקולים בגריל התנור או המחבת על הכיריים. מטפטפים מעל לפיתות הקלויות מנוזלי הבשר הרותח ומורחים בנדיבות בשיני השום ומיץ הלימון.
4. פורסים את נתח הכבש. מסדרים את האורז על הפיתות ומפזרים את הצנוברים והשקדים. מניחים את נתחי הכבש ומתבלים במלח ובפלפל ומגישים.
בתיאבון!!!
מגיש:
מקור: רוז'ט חינאווי
שתף את המתכון