הוראות הכנה
מרכיבים
לפרלינים:
100ג"ר שקדים
1 כוס סוכר
כף מים
3 טיפות מיץ מלימון
למוס שוקולד:
4 ביצים מופרדות
150 ג"ר שוקולד מריר לפחות 60% מוצקי קקאו
1 כפית נס קפה מדולל במעט מים
קורט מלח
למרנג (תחתית העוגה):
1 חלבון מביצה מס' 1
50 ג"ר אבקת סוכר
1 כף קקאו
50 ג"ר סוכר
אופן ההכנה
לפרלינים:
1-לבשל על האש קטנה עד שהופך לחום בהיר( זה קורה יחסית מהר יש להזהר ולשגיח)
2- להניח על נייר אפיה את השקדים ולצקת עליהם את התערובת הנ"ל . להכניס לתנור לחום בינוני עד שהופך לחום כהה להוציא ולתת להתקרר עד שמתקשה ולהכניס למעבד מזון.
למוס שוקולד:
להמיס את השוקולד ב" bain marieי כלומר שמים בסיר מים ומרתיחים ומעליו כלי או סיר בו השוקולד.
להקציף את החלבונים ולהוסיף קורט מלח לקצף נוקשה.
לערבב את החלמונים עם השוקולד שנמס, להוסיף את הקפה ולשפוך לתוך החלבונים
המוקצפים.
להכניס למקפיא בזמן שמכינים את הבסיס.
לבסיס"מרנג":
מקציפים את החלבון ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מערבבים את האבקת סוכר עם הקקאו ויוצקים על החלבונים המוקצפים.
מציירים על נייר אפיה עיגול בגודל התבנית וממלאים אותו בתערובת המרנג בצורת שבלול ומכניסים לתנור ב 150°c למשך שעה. לסגור את התנור ולהשאיר את התחתית עוד שעה.
ובונים את העוגה: תחתית המרנג אחר כך יוצקים את המוס שהתייצב ומעל לפזר את הפרלינים לשמור במקפיא ולהוציא שעה לפני ההגשה
מגיש:
מקור: צרפת
שתף את המתכון