חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כבש מנסף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנסף תבשיל כבש טעים ומכובד מאוד לחג
כבש מנסף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנסף תבשיל כבש טעים ומכובד מאוד לחג
הוראות הכנה
מרכיבים
4 ק"ג בשר כבש (צוואר/כתף/אוסובוקו) חתוך לחתיכות של 400 גרם.
1 כוס שמן זית
2 קילו אורז יסמין ארוך
כפית הל טחון
מלח/קינמון/אגוז מוסקט/זעפרן או כורכום
אופן ההכנה
1. מטגנים את חתיכות הכבש בסיר גדול עם השמן עד שהבשר נחרך קצת מבחוץ מתבלים במלח ופלפל שחור.
מכסים את הבשר במים, מתבלים בעוד מלח פלפל שחור הל וקנמון ומביאים לרתיחה
מסירים את הקצף, מוסיפים 2,3 אגוז מוסקט שלם כף פלפל אנגלי כף ציפורן שורש ג'ינג'ר מבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי תמיד דואגים שהמים יכסו את הבשר, ושומרים את נוזלי הבישול בצד.
2.מבשלים את האורז בסיר נפרד : מחממים שמן בסיר מוסיפים את האורז ומערבבים עד שנעשה שקוף ומוסיפים לכל קילו אורז ¾1 ליטר מהנוזלים
מוסיפים זעפרן או כורכום לרתיחה מנמיכים את האש ומכסים את הסיר למשך 20 דקות ומכבים את הלהבה.
אחרי 10 דקות שהאורז שתה את כל הנוזלים מניחים את הארוז בצלחת גדולה ומעל האורז מניחים את הכבש.
מגיש: גששבלש
מקור: מסעדת אל באבור
שתף את המתכון