הוראות הכנה
מרכיבים
4 ק"ג בשר כבש (צוואר/כתף/אוסובוקו) חתוך לחתיכות של 400 גרם.
1 כוס שמן זית
2 קילו אורז יסמין ארוך
כפית הל טחון
מלח/קינמון/אגוז מוסקט/זעפרן או כורכום
אופן ההכנה
1. מטגנים את חתיכות הכבש בסיר גדול עם השמן עד שהבשר נחרך קצת מבחוץ מתבלים במלח ופלפל שחור.
מכסים את הבשר במים, מתבלים בעוד מלח פלפל שחור הל וקנמון ומביאים לרתיחה
מסירים את הקצף, מוסיפים 2,3 אגוז מוסקט שלם כף פלפל אנגלי כף ציפורן שורש ג'ינג'ר מבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי תמיד דואגים שהמים יכסו את הבשר, ושומרים את נוזלי הבישול בצד.
2.מבשלים את האורז בסיר נפרד : מחממים שמן בסיר מוסיפים את האורז ומערבבים עד שנעשה שקוף ומוסיפים לכל קילו אורז ¾1 ליטר מהנוזלים
מוסיפים זעפרן או כורכום לרתיחה מנמיכים את האש ומכסים את הסיר למשך 20 דקות ומכבים את הלהבה.
אחרי 10 דקות שהאורז שתה את כל הנוזלים מניחים את הארוז בצלחת גדולה ומעל האורז מניחים את הכבש.
מגיש:
מקור: מסעדת אל באבור
שתף את המתכון