הוראות הכנה
מרכיבים
350 גרם שוקולד מריר.
350 גרם חמאה.
2/3 כוס סוכר.
6 ביצים מופרדות.
מלח.
2 כפות קמח.
לרוטב:
100 גרם שוקולד מריר.
3 כפות מים.
½ מיכל שמנת מתוקה.
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל- 150°c.
משמנים את תבנית האפייה.
ממיסים בסיר כפול (מים בסיר אחד ומעליו עוד סיר) שוקולד, חמאה וסוכר ומסירים מהאש.
מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה תוך כדי ערבוב.
מקציפים את החלבונים לקצף יציב.
מקפלים מחצית מהקצף לתוך תערובת השוקולד. תוך כדי כך מוסיפים את הקמח ומעט מלח.
מוסיפים את שארית הקצף.
מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 50-60 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים.
ממיסים בסיר כפול את מרכיבי הרוטב וכשהעוגה קרה יוצקים עליה את הרוטב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון