הוראות הכנה
מרכיבים
1+2/3 כוסות (225 גרם) קמח תופח
½ כפית מלח
2 כפות עלי רוזמרין, קצוצים דק ,טריים או מיובשים
4 כפות צימוקים
50 גרם חמאה רכה
¾ כוס (180 מ"ל) חלב
למשיחה:
1 ביצה, טרופה (אפשר לדלל עם 1 כפית מים לאפשר משיחה קלה יותר)
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה לחום גבוה (200°c). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערה את הקמח והמלח, מוסיפים את הרוזמרין, החמאה , החלב והצימוקים ומעבדים עבוד קל מאד, רק עד שנוצר בצק רך. יוצרים מן הבצק כדורים בגודל שזיף קטן ומסדרים בתבנית ברווחים. משטחים מעט את הכדורים ומושחים בביצה טרופה.
אופים (200°c) במשך 8-10 דקות עד שהלחמניות תופחות ומזהיבות-משחימות.
3. מגישים מיד.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מיני שף -עתון לאשה
שתף את המתכון