הוראות הכנה
מרכיבים
750 גרם בשר טחון עם מעט שומן כבש
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק מאד
1 פלפל צ'ילי קצוץ דק מאד
1 כפית מלח
1 כפית "ראס אל חנות"
½ כפית פפריקה מתוקה
¼ כפית קימל טחון
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
עלי תרד חלוטים
לפטריות: 125 גרם פטריות שמפיניון פרוסות דק
¼ בצל קצוץ דק מאד
1 שן שום קצוצה דק מאד
¼ כוס כוסברה קצוצה דק
2 כפות שמן זית
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים קלות. מוסיפים את הבצל (של הפטריות) והשום ומקפיצים יחד עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את הכוסברה, המלח והפלפל, מערבבים 20-30 שניות ומורידים מהאש.
מניחים על משטח העבודה שני עלי תרד שחופפים מעט אחד לשני באחד הצדדים. מניחים מעט מהפטריות בקצה העלים ומגלגלים למעין רולדה קטנטנה של תרד ממולא. מניחים בצד. חוזרים על הפעולה עד לסיום כל מלית הפטריות.
מערבבים יחד את יתר המצרכים לקבלת תערובת בשר אחידה. לוקחים מעט מהבשר ביד ויוצרים ממנו כדור. במרכז הכדור עושים שקע ומניחים בו עלה תרד מגולגל אחד. נכסים היטב כך שנוצר קבב מעט מאורך ובתוכו עלה תרד מגולגל. חוזרים על הפעולה עד לסיום כל תערובת הבשר.
צולים על גריל פחמים למידת העשייה הרצויה ומגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון