חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עלי גפן ממולאים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עלי גפן ממולאים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
30-40 עלי גפן משומרים
למילוי:
1 כוס אורז עגול
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
½ כוס כוסברה קצוצה
½ כוס שמיר קצוץ
פלח ופלפל
1 כף שמן זית
לריפוד הסיר / בישול
5-10 עלי גפן לפי גודל הסיר
עגבניה פרוסה
מיץ מ-4 לימוהים
שמן זית
מים
אופן ההכנה
להכנת המילוי:
1. מבשלים את האורז חצי בישול עם כוס וחצי מים רותחים (10 דקות בסיר דק, 5 בסיר עבה.
2. מניחים את האורז בצד להתקרר שיהיה קל לעבוד איתו.
3. מערבבים את התבלינים הקצוצים עם כף שמן זית ומלח ופלפל עם האורז.
למילוי העלים:
1. שוטפים את עלי הגפן היטב בזהירות. עדיף אחד אחד. וחותחים את הגבעול.
2. מניחים עלה על משטח עבודה. צרים חופן מילוי (כמות של כף אחת) לכדור מאורך ומניחים כשליש מקצה העלה (איפה שהיה הגבעול).
3. מגלגלים את העלה כך שהוא עוטף את מילוי ומקפלים את הצדדים פנימה. יש להקפיד לא לדחוס את העלים יותר מידי מאחר והאורז עוד יתפח במהלך הבישולץ
4. מכינים 30-40 עלים ממולאים.
בישול:
1. מרפדים את תחתית הסיר בעלי גפן ומעליהם פרוסות עגבניה.
2. מסדרים את עלי הגפן הממולאים במעגלים בתוך הסיר.
3. מכסים במיץ הלימונים, שמן זית ומים עד אמצע גובה העלה העליון.
4. מביאים לרתיחה קלה ומכסים. מבשלים על אש קטנה 40 דקות.
מגיש: KerenAfik
מקור:
שתף את המתכון