הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות גרגירי חומוס, לשטוף ולהשרות לילה במקרר.
1 שן שום קצוצה
1 כוס עלי מנגולד, שטופים וחתוכים גס
1 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
לכבישת הלימונים:
1 לימון פרוס לרצועות דקות
¼ כפית פלפל חריף יבש (שאטה)
3 כפות מלח
מיץ מ-2 לימונים
אופן ההכנה
גרגירי החומוס: לשטוף ולהשרות למשך הלילה (במקביל ללימונים)
הלימונים : מסדרים את פרובות הלימון בתבנית ומפזרים מעליהן את הפלפל החריף, המלח ומיץ הלימון. מכסים בניילון נצמד ומשאירים במקרר למשך לילה.
התבשיל:
מבשלים את גרגירי החומוס המושרים, בהרבה מים עד ריכוך מלא.
שלב הטיגון והבישול:
מטגנים קלות , במחבת כבדה, את השום הקצוץ בשמן זית, מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים ומסוננים, עלי המנגולד והלימונים הכבושים. מתבלים , במידת הצורך , במלח ופלפל שחור גרוס, ומבשלים יחד עוד כ-15 דקות על אש נמוכה.
מגישים מיד.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון