הוראות הכנה
מרכיבים
½1 כוסות (210 גרם) קמח
½ כפית אבקת אפייה
125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
2 חלמונים
¼ כוס (60 מ"ל) שמנת חמוצה (מנוקזת מנוזלים לילה קודם)
¾ כפית תמצית וניל טהור
ממרח תמרים למלוי
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
1. שמים את הקמח ואבקת האפייה בקערת מעבד מזון ומעבדים בקצרה לערבוב. מוסיפים את החמאה ומעבדים במספר תנועות קצובות עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה. מוסיפים את החלמונים, השמנת החמוצה והווניל ומעבדים בקצרה עד קבלת בצק אחיד. מעצבים למלבן, עוטפים ומקררים במקרר כמה שעות או ללילה.
2. מוציאים מראש את הבצק לריכוך בטמפרטורת החדר 30-45 דקות לפחות, או עד שהבצק הופך להיות גמיש ונוח לרידוד, אבל חייב עדיין להישאר קר.
3. חותכים את הבצק ל-2 חלקים שווים, מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק למלבן באורך כ-30 ס"מ וברוחב כ-18 ס"מ. מורחים עליו שכבה דקה של ממרח תמרים, בעזרת מרית מתכת לקישוט ומשאירים שוליים של ½1 ס"מ מכל צד. מגלגלים כל מלבן לרולדה מהצד הארוך של המלבן ומניחים אותה מעל תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה . עוטפים ומצננים במקרר כ-3 שעות או עד שהגלילות יציבות.
4. מחממים את תנור האפייה לחום נמוך (150°c).
5. מניחים את הגלילות מעל משטח העבודה כאשר ה"תפר" כלפי מטה. פורסים באלכסון, בעזרת סכין חדה, לעוגיות ברוחב של כ-2 ס"מ (מנגבים לאחר כל פריסה). מניחים את העוגיות על תבנית אפייה שטוחה מרופדת בנייר אפייה, כאשר צד "התפר" כלפי מטה ובמרווחים של כ-2 ס"מ זו מזו.
6. אופים (150°c) המשך 15-18 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר מאד. מצננים בתבנית על רשת 5 דקות ואז מעבירים לרשת לצינון מלא. בתום הצינון בוזקים אבקת סוכר מעל לקישוט.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון