הוראות הכנה
מרכיבים
לתחתית הבצק:
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/4 כוס סוכר
1 כוס גדושה קמח
1 כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
2-3 כפות חלב
למלית:
150 גרם חמאה
1/3 כוס דבש
2 כפות שמנת מתוקה
3/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה
3 כוסות אגוזי פקאן (300 גרם)
אופן ההכנה
אופן הכנת התחתית:
במעבד מזון מעבדים חמאה עם סוכר, קמח, תמצית וניל ומלח לתערובת פירורית.
מוסיפים חלב ומעבדים לבצק חלק.
משטחים בידיים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, דוקרים במזלג ואופים בחום של 180 מעלות כ-10-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו עובד.
אופן הכנת המלית, הרכבה ואפיה:
בסיר מחממים חמאה, דבש ושמנת מתוקה עד שהחמאה נמסה. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה על אש גבוהה במשך דקה-שתיים.
מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הפקאנים.
יוצקים את התערובת על הבצק האפוי למחצה ומחזירים לתנור (ב-180 מעלות עדיין) ל15-20 דקות, עד שהמלית האגוזים מבעבעת ושחומה.
מצננים לחלוטין על השיש (לפחות שעתיים). מעבירים להמשך קירור במקרר לשעתיים נוספות כדי להקל על הפריסה. מחלצים מהתבנית (בעזרת נייר האפייה) ופורסים לריבועים. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר ומגישים בטמפ' החדר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון