הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם חמאה רכה/או מחמאה
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1+1/4 כוסות דחוסות סוכר חום כהה (300 גרם)
2 ביצים שלמות + 1 חלמון בנוסף
2 כוסות קמח (280 גרם)
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1/2כפית מלח
2+1/3 כוסות שיבולת שועל (350 גרם)
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס (100 גרם)
1 כוס חמוציות מיובשות או צימוקים (150 גרם)
1 כוס שוקולד צ'יפס (אם רוצים)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות.
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר במהירות בינונית עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את החלמון ואת הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח. מעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים שיבולת שועל, אגוזים, חמוציות מיובשות ושוקולד צ'יפס ומעבדים קצרות לפיזורם האחיד בתערובת.
בעזרת כף גלידה קפיצית מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אם אין כף גלידה בידיים רטובות מגלגלים את התערובת לכדורים דחוסים וגדולים יחסית (בגודל פינג-פונג).
אופים 18-20 דקות בלבד, עד שהעוגיות משתטחות מעט ומזהיבות. העוגיות מוכנות כשהן יציבות בשוליים ועדיין רכות ובהירות במרכז. מצננים מעט ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון