הוראות הכנה
מרכיבים
4 יחידות פילה דג דניס
6 תפו"א בינוניים קלופים
6 כפות דבש
2 כפות זנגביל טרי מגורר
1 מכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
50 גרם חמאת תנובה לרוטב
50 גרם חמאת תנובה למשיחה על הדג
4 כפות שמן זית
1 כף פלפל שחור גרוס
קורט מלח
מיץ מלימון סחוט
אופן ההכנה
1. פורסים את תפוחי האדמה לאורכם. מכניסים לסיר עם מים
ומבשלים עד שהם מתרככים מעט (לא לערבב במשך הבישול או לדקור יותר מידי). מוציאים ומצננים.
2. מפזרים מעל פילה הדניס את שמן הזית, הפלפל השחור, המלח ו- 2 כפות דבש ומניחים בהשריה למשך 15 דקות.
3. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית אפייה ומעליהם יוצקים 2 כפות דבש, מעט מיץ לימון, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ואופים עד קבלת צבע זהוב.
4. מניחים את הדגים על רשת אפייה כאשר העור משומן בשמן זית ומונח כלפי מטה. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות.
5. מעבירים את הדגים לכלי הגשה, נועצים מזלג בחמאה ומושחים את הדגים לפני
ההגשה.
6. להכנת רוטב לדגים מחממים במחבת עמוקה עם 50 גרם חמאה, מוסיפים את
הזנגביל, 2 כפות דבש והשמנת. מורידים לאש קטנה ומוסיפים את הסוכר, המלח ומעט מיץ לימון. מרכזים את הרוטב.
7. מניחים במרכז כל צלחת מספר פרוסות תפוחי אדמה.
מעליהן מניחים 2 יחידות פילה דניס אשר עליהן יוצקים את הרוטב ולצידן מניחים 3 פרחי
ברוקלי מוקרמים (ראה מתכון בהמשך).
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון