הוראות הכנה
מרכיבים
1 בצל, קצוץ
1 סלסילה פטריות שמפיניון, קצוצות
2 גזרים, מגוררים בפומפייה
1 חבילה קטנה (100 גרם) של גריסי פנינה
3 פטריות "שיטאקי" יבשות
1 כפית פפריקה מתוקה
3 כפות רוטב סויה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
1. מניחים את הפטריות היבשות בקערה קטנה ומוסיפים כוס מים רותחים.
2. מחממים מעט שמן בסיר גדול (שיספיק לכל המרק) ומטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף.
3. מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן עוד שתי דקות. מוציאים את הפטריות היבשות - ולא שופכים את המים. קוצצים את הפטריות ומוסיפים אותן ואת פטריות השמפיניון לסיר.
4. מטגנים יחד עוד 2-3 דקות.
5. יוצקים לסיר את מי ההשריה של הפטריות ואת הגריסים, מוסיפים ½1 ליטר מים ואת התבלינים ומרתיחים.
6. מבשלים על אש בינונית 30 דקות עד שעה, עד שהגריסים מבושלים. אם צריך מוסיפים עוד מים ותבלינים לפי הטעם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון