חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חציל טורקי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חציל טורקי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
רשימת חומרים ל- 4 מנות:
4 חצילים בגודל בינוני
250 גרם בשר טלה טחון או בקר בתוספת שומן כבש
1 עגבניה קלופה ללא מיץ וגרעינים, חתוכה לקוביות
50 גרם צנובר קלוי
100 גרם טחינה גולמית
1 גביע יוגורט 4% שומן (תנובה)
מלח
פלפל שחור
סומק
קינמון
מוסקט
שמן זית
2 שיני שום קצוצות
אופן ההכנה
אופן הכנה:
1. את החצילים השלמים מנקבים במזלג וצולים בתנור או בגריל כ- 30-40 דקות.
2. במחברת כבדה ורחבה מחממים 3 כפות שמן זית בתוספת שום ומטגנים את הבשר הטחון בתוספת פלפל גרוס, קינמון, מוסקט וכפית סומק כ – 10-5 דקות בחום בינוני. בסוף הטיגון מוסיפים את העגבניה ואת הצנובר הקלוי ומסירים מהאש. שומרים במצב חמים.
3. מכינים רוטב בקערה, בעזרת מטרפה מערבבים את הטחינה והיוגורט לרוטב חלק בתוספת מעט מים חמין ומלח בלבד.
4. להגשה – בעזרת סכין חדה יוצרים כיס בחלק העליון של כל חציל (כשהחצילים חמים) ממליחים מעט ומכניסים כף מהרוטב ומערבבים בעזרת מזלג את הבשר החציל והרוטב מוסיפים כ – 2-3 כפות מהבשר.
ניתן למלא מראש ולחמם בעת ההגשה.
מגיש: marytubr
מקור:
שתף את המתכון